rybson13 Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 przejde do rzeczy jako ze mialem problem z pompka odrazu jak kupilem jak wiadomo fabryka ifa nie postarala sie nad pompka hamulcowa ;/ pompka cieknela jak glupia;p oraz wlacznik swiatla hamulca nowe nawalily mi 2 razy wytrzymaly po 2 dni:( po konsultacji z kumplami dowiedzialem sie ze oni mieli jakies leprze i im wytrzymywaly tydzien heheh;D nie wiem ale jakas tandeta rzemieslnicza moze orginaly byly leprze no wiec zaczolem myslec czytac lecz od tego myslenia rozbolala mnie glowa;] i jako ze mam ojca mechanika skurczybyka dalem mu zlecenie zeby to on pomyslal heheh ma chlop doswiadczenie podsonolem mu pomysl tylko ktorejs madrej glowy (bodajze MlodyVFR szacuneczek) ze trzeba tam wsadzic zimering dwuwargowy 10x20x7 wiec zakupil ten i jescze drugi taki maly co tez przychodzi lecz on byl juz orginalny zrobil nowy tloczek gdyz stary byl zniszczony mial na sobie jakas gume po ktorej jezdzil zimering nowy tloczek nie roznil sie od zwyklego zawiele pozatym ze zostal dopasowany do 10x20x7 zostal zahartowany i pochromowany ojciec stwierdzil tez ze nie bedzie dorabial podkladki choc zimering od orginalu jest krotszy ale stwierdzil ze tam niema cisnienia i nic sie nie ma prawa dziac teraz wszystko chodzi pieknie ladnie suchutko;] hampel brzytwa az strach hamowac co do wlacznika to ojciec zastosowal wlacznik hudrauliczny tak!! hydraulczny dziala pod cisnieniem;] od Stara zUka nazwa przelacznik hydrauliczny stopu koszt 15zl zostala wywiercona dziura nagwintowane tak jak na fotce i tam wkrecone prezentuje sie niezle choc dziwnie;] i tak oto moze problemy sie skonczyly;] z czego sie ciesze jakies pytania pisac smialo odpowiem ogladnijcie fotki pompki i mojej mz ;D aha wiem wime mam moto brudne ale zauwazylem to dopiero na zdjeciach btw. kto chce skozystac z tego niech kozysta ale gwarancji to ja nie daje ale ma chodzic;] dlugo dlugo dlugo www.stingh.is.net.pl/mz/P1030670www.stingh.is.net.pl/mz/P1030671www.stingh.is.net.pl/mz/P1030672www.stingh.is.net.pl/mz/P1030673www.stingh.is.net.pl/mz/P1030674www.stingh.is.net.pl/mz/P1030675www.stingh.is.net.pl/mz/P1030676www.stingh.is.net.pl/mz/P1030677www.stingh.is.net.pl/mz/P1030678www.stingh.is.net.pl/mz/P1030679www.stingh.is.net.pl/mz/P1030680www.stingh.is.net.pl/mz/P1030681www.stingh.is.net.pl/mz/P1030682www.stingh.is.net.pl/mz/P1030683www.stingh.is.net.pl/mz/P1030684www.stingh.is.net.pl/mz/P1030685www.stingh.is.net.pl/mz/P1030686www.stingh.is.net.pl/mz/P1030687www.stingh.is.net.pl/mz/P1030688www.stingh.is.net.pl/mz/P1030689www.stingh.is.net.pl/mz/P1030690www.stingh.is.net.pl/mz/P1030691www.stingh.is.net.pl/mz/P1030692www.stingh.is.net.pl/mz/P1030693www.stingh.is.net.pl/mz/P1030694www.stingh.is.net.pl/mz/P1030695www.stingh.is.net.pl/mz/P1030696www.stingh.is.net.pl/mz/P1030697www.stingh.is.net.pl/mz/P1030698www.stingh.is.net.pl/mz/P1030699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 28 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 fotki z koncowka 70-75 neichodza ;] prosze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 1 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2005 takie moje małe spostrzeżenia, tylko się nie obraź ;) Ten hydrauliczny włącznik światła stop może działa bardzo dobrze ale nie można juz niestety tego powiedzieć o wyglądzie, osobiście na twoim miejscu pomalowałbym wszystko na czarno skoro już nie będzie wycieków bo jak dla mnie czarne pomalowanie najbardziej pasuje do etkowej kierownicy, no ale najważniejsze wszak że hamulec nie cieknieI jeszcze jedno, widząc te błotko tak mnie jakoś na myśl przyszło że jeździsz po takim troszke błotnistym terenie i na twoim miejscu założyłbym spowrotem gumy na teleskopyAle to tylko moja nic nie znaczaca opinia :twisted: Trzymaj się i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 1 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2005 nie ejzdze po blotnistym tylko w zimie kiedy jescz esniegu niebylo sie pzrejechalem i nieumylem moto bo zapomnialem ale zaraz to zrobie hehe mi sie malowane niepodoba bo ta farba i tak odchodzi a ten wlacnzik az tak tragicznie nie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 1 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2005 nie no jak nic nie cieknie to farba sie trzyma na alumince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 1 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2005 najlepiej wytrawic aluminium w sodzie kaustycznej, wymyc woda z plynem do naczyn i gombkom, wysuszyc i pomalowac Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 heh stare dobre patenty MZ obecnie kupilem kawe KLR 650 ale chyba zle zorobilem w planach powrot do MZ 251 i dodatkowo kupie jakies auto :);) a co do tloczka hamulcowego ja dotoczylem szerszy od orginalu ok 1 mm wypolerowalem miejsce gdzie pracuje guma i zalozylem orginalny simmering nic nie cieklo ale w lato podczas goracych dni tloczek ciezko pracowal na powrocie tzn sprezyna ciezko radzila z powrotem tloczka obawiam sie ze i u ciebie moze takie cos nastapic ale do lata simmering powinien sie troszke wyrobic wiec moze nie bedzie problemu a z tym czujnikiem ciekawy patent z czego to jest ?? i czym uszczelniles gwint ?? pozdro Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 3 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2005 no wiec to jest hydrauliczny automat stopu od zuka nysy itp;] giwnt jest na stozku wiec niema problemu dokrecasz az przestaje cieknac i niema ani kropelki;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi