Enduras Opublikowano 20 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2005 moim zdaniem karter wystarczy połozyc na kaloryfer a łozyska dac na chwile do lodówki po wyjeciu nasmarowac olejem jak nie beda chcialy wejsc to leko pukac przez deskeAmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 ja ostatnio składałem silnik od jawy ts na ciepło i bardzo polecam tą metodę. łożyska dają się umieścić na swoich miejscach bez użycia narzędzi, po prostu palcami :) i wydaje mi się, że nie jest to przez wyrobione gniazda czy czopy. Aluminium po prostu bardzej się rozszerza pod wpływem temperatury niż stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 USUNĄĆ :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2005 dalej toczac temat, to juz nie chodzi o kartery czy od jawy czy od mz, ale o material. jezeli bedzie to cos na bazie aluminum, to ZAWSZE tak bedzie. ostatnio wgrzewalem sobie tez lozyska do piasty tylnej do VFR i tez weszly reka, mimo ze wyciagnalem stamtad oryginaly. grunt zeby bylo podgrzane do 100C, a lozysko lekko tluste - przy wkladaniu nie przejmie tak szybko temp. i sie nie rozszerzy, a aluminum nie skurczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi