Gość Tomek1 Opublikowano 21 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2003 Może żeczywiściejakis syf jest w gaźniku, a ja też mam tak jak pisałeś takie szarpnięcia czasmi, sprawdze gaźniki a potem napisze czy pomogło, jak już troche pośmigasz to będzie można wymienić doświadczenia :), na temat jazdy, jeśli chodzi o szyby motocyklowe to na stronie http://www.mgg.motocykle.org/menum.htm jest za 120zł, na http://www.motoakcesoria.com/main/szyby/orginaly/0.htm po 230zł, wiecej nie znam może z ogłoszeń, ja też mam pękniętą owiewke z przodu i na razie jestem w fazie puszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IvanoV Opublikowano 21 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2003 Hej FJtowcy, też mam fj1200, próbuje sie dowiedzieć coś wiecej na jej temat, macie może jakieś pisma na jej temat, a może ktoś ma serwisówke, to już w ogóle byłoby gicio. Z miesiąc temu kupiłem książkę napraw do FJ na allegro. Gość sprzedaje skany oryginalnej książki Haynes'a. Aukcja jest nadal aktualna, ilość sztuk nielimitowana. Podaję adres: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11283270 P.S. sorry że powtarzam posta :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IvanoV Opublikowano 21 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2003 A tak w ogóle to witam wszystkich posiadaczy FJ, i nie tylko. Od razu mam pytanie - czy nie wiecie gdzie można dostać przedni błotnik do FJ1100? Czy znacie może jakiś sklep internetowy gdzie można coś takiego kupić, a może znacie jakąś złotą rączkę która umiałaby taki (lub podobny, aby w miarę pasował) błotnik dorobić. A może pasuje od jakiegoś innego motocykla? :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 24 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Z miesiąc temu kupiłem książkę napraw do FJ na allegro. Gość sprzedaje skany oryginalnej książki Haynes'a. Aukcja jest nadal aktualna, ilość sztuk nielimitowana. Podaję adres: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11283270 :oops: A czy ta serwisówka jest warta tego według Ciebie? Da się z tego coś wyczytać po wydrukowaniu 8O ? A o błotnikach to nic nie wiem, jak narazie, może trafi się coś z ogłoszeń, jaki sprzęt na części? Byłby chyba napewno od :lol: Fj1200 '86-'87 na 16" kole z przodu.Ja z kolei poszukuje wysięgnika lewego lusterka (od nowszego modelu?, nie wiem którego :roll: -jest grubszy niż w mojej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IvanoV Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Jeśli chodzi o stronę merytoryczną polecam w 100% (i nie myślcie że jestem jakimś znajomym tego człowieka z allegro i mam prowizję od sprzedaży ;) ). Natomiast jeśli chodzi o jakość skanu - ujdzie. Niektóre zdjęcia są mało czytelne, ale naprawde uciążliwe jest to, że kilkadziesiąt (z prawie 300) stron ma pościnane marginesy, i trzeba się domyślać co tam z brzegu strony było napisane. Ale mimo wszystko absolutnie nie żałuję tych paru dych które na tą książkę wydałem. Co do lusterek, Jenes - a próbowałeś dosztukować jakieś uniwersalne? Ja w swojej tak zrobiłem, z tym że u mnie lusterka są mocowane do kierownicy, a u Ciebie do owiewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek1 Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Ta górna cześć lusterka jest taka sama jak XJ600, czy w TDMach, podstawa (nóżka) nie wiem od czego by mogła pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 24 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Ta górna cześć lusterka jest taka sama jak XJ600, czy w TDMach, podstawa (nóżka) nie wiem od czego by mogła pasowaćJa mam właśnie urwaną tą "nóżkę", może dorobie całkiem nowe -dłuższe dwa wysięgniki, jak nic nie uda mi się wykombinować :lol: , bo na tych oryginalnych to nie widać za dużo z tyłu, chyba że jest to tylko moje odczucie(chociaż znajomy przy GPZ też nic nie widzi taka widać uroda tych sprzętów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek1 Opublikowano 24 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 No nietsety, taki już urok tych lusterek. jak jeżdziłem VFką też nie było wiele widać, trzeba było sie wyginać w przeciwną strone żeby sobie widok odłonić;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek1 Opublikowano 25 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2003 Mam do was pytanie, jak ocenić czy dana FJta jest zdławiona czy nie, są może jakieś oznaczenia tego? Symbol gaźnika, czy coś takiego.Wiem że oddławianie silnika obejmuje kilka elementów gaźnika, może po nich można rozpoznać czy dany sprzęt jest zdławiony czy nie? Dręczy mnie to od chwili zakupu Fj1200, niby wszystko ok, zrywa się całkiem ładnie ale wcześniej też miałem FJte starszą o 2 lata i była mocniejsza. Tamta była ze Szwajcarii, aktualna jest z Niemiec, a tam dławią prawie wszystko co ma pow. 100 koników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 26 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2003 Mam do was pytanie, jak ocenić czy dana FJta jest zdławiona czy nie, są może jakieś oznaczenia tego? Symbol gaźnika, czy coś takiego.Wiem że oddławianie silnika obejmuje kilka elementów gaźnika, może po nich można rozpoznać czy dany sprzęt jest zdławiony czy nie? Dręczy mnie to od chwili zakupu Fj1200, niby wszystko ok, zrywa się całkiem ładnie ale wcześniej też miałem FJte starszą o 2 lata i była mocniejsza. Tamta była ze Szwajcarii, aktualna jest z Niemiec, a tam dławią prawie wszystko co ma pow. 100 koników.Z tego co słyszałem to chyba mają zwężki w gaźnikach,(w gardzielach czy jakoś tak), ale chyba po nr silnika też można, ale to powie diler(przynajmniej o inne moto można tak pytać). Popytam mechaników i dam znać jak coś się dowiem. Ja mam ze szwajcari i na orginalnym dowodzie pisało ile to ma, u ciebie nie ma takich danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek1 Opublikowano 26 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2003 ja jestem już 3 właścicielem w Polsce więc nie widziałem oryginalnych dokumentów z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 27 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 Jak się dowiem to dam Ci znać 8) . Powiedzcie czy przy wymianie oleju trzeba robić jakieś magiczne sztuczki w stylu odpowietrzanie, lub jakieś podobne :roll: , żeby wszystko potem działało jak należy i nie było niespodzianek że coś nie miało smarowania. Wymienie olej z filtrem, tak prewencyjnie bo nie wiem co wcześniej wlali do silnika(poprzedni właściciel też nie ma pojęcia) i nie wiadomo czy nie narobi jakich szkód po dłuższym czasie 8O (jaki olej stosujecie :?: i ile go wchodzi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek1 Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 Do Fjoty wchodzi 3,2 litra ale nie wiem czy z filtrem czy bez, zresztą to nie ma znaczenia bo i tak bedziesz musiał kupić 4 litry. Podane jest że ma być olej 20W/40, ja mam u siebie 20W/50 ale to jeszcze poprzedni właściciel wlewał, ja nie wymieniałem jeszcze. Co do odpowietrzania po wymianie oleju to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Co do mocy FJ to znajomy mechanik powiedział mi, że w słabszych modelach będą mniejsze dysze chyba 110 zamiast 120 i zwężki w gaźnikach, może uda Ci się gdzieś znaleźć w sieci opis dla danych modeli wg oznaczeń motocykla jak np na tej stronce http://strony.wp.pl/wp/yamamoto/index-serwis.html (niestety nie ma wyszystkiego co by się chciało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolaxxx Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 siemka jezdze na fj od 4 miesiecy jestem z niej zadowolony a jezeli ktos szuka serwisowek to po co ma placic sciagnolem e mule i mam ich kilka takze moge komus przeslac tylko ze nie jest po polsku natomiast ma duzo rysunkow [email protected] pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi