miklass Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 witam wszystkich bardzo serdecznie!!! Bardzo prosze o jakieś patenty na stopke boczną do K-750. Jak co troche trzeba łądowac na centralną stopke to lipton totalny. Może można założyć gotową od "czegoś". Bardzo prosze o jakieś porady ps. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Ja tam miałem w Dnieprze stopkę od MZ 250. W kaśce silnik tak samo jest mocowany, więc powinno byc ok. Zamocowaną na przedniej szpilce i sama ruchoma noga trochę była odgięta na zewnątrz, bo na normalnym kącie stał na pionowo zupełnie. A ustabilizowana była w taki sposób, że w tym odlewie mocowanym na szpilce, było obok otworu na szpilkę jeszcze sporo miejsca, więc wywierciłem tam nieprzelotowy otwór fi8, a pod tym mocowaniem nóżki, na tej samej szpilce był jeszcze w moim sprzęcie jeden z uchwytów gmola, w którym równiez nawierciłem otwór osiowo z tamtym, i wstawiłem kołek ustalający wykonany z tylnej części złamanego wiertła fi8. Nigdy się nie przewrócił, ani nózka nie składała sie w druga stronę, a roboty wcale nie wiele. Oczywiscie szpilke silnika przednia należy przedłużyć o jakieś 4-5cm. Mozna dospawać przedłużkę zrobioną ze śruby wahacza od malucha (ale dokładnie nie wiem którego, bo nie mam malucha)twarda, fi 12, drobny gwint, taki sam jak na ruskich szpilkach. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklass Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 dzięki Korba za wyczerpującą i jedyną jak narazie odpowiedź. Pozdrawiam Cie serdecznie jak sie znajdzie troche czasu to sie nad stopką pomyśli ps pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiunia Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 miklass a ja mam do ciebie pytanko... po powrocie forum do normalności :icon_mrgreen: mam stopkę boczną bezbłędną lecz z centralna mam wielki problem gdyż jest ona dorobiona i nie mam zielonego pojecia jak zamocowac do niej sprezyne jakos zeby fajnie wszystko dzialalo jesli bys mogl zrob zdjecie tak bym wiedzial jak co i jak :biggrin: ja mogę ci zrobić swoja boczna jesli nadal potrzebujesz pomocy... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 kasiuniek a po co ci centralna jak masz boczna? ja z centralki zrezygnowalam, poniewaz zeby postawic swoja kaczke to potrzebowalam minimalnej co prawda pomocy 2 osoby. w centralce jest ramie w ktore wchodzi sprezyna. trzeba dospawac. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiunia Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) no niby tak ale jednak jak cos sobie grzebię przy nim to wolę sobie na centrala ją postawić ale jak kosza sobie ładnie odpicuje to i boczna nie bedzie potrzebna :P jak narazie jest kasia u lakiernika w piatek wraca... będzie ładna czarna ze szparunkami .. zobaczymy jak to wszystko wyjdzie ... pozniej zapodam kilka fotek :bigrazz: pozdro a tak jeszcze na marginesie fajną masz tą kasie :bigrazz: jak narazie to zapodam jedne w trakcie remontu jak jeszcze była zielona :) :)http://img180.imageshack.us/my.php?image=img0005gq8.jpg Edytowane 7 Maja 2007 przez Kasiunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 http://img180.imageshack.us/my.php?image=img0005gq8.jpg tlumiki emowkie ? zielona kaczka :flesje: dzika kaczka jakby to prince napisal.. a z checia zobacze twoja w wersji czarnej. a mi znow brakuje piaskowego.. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiunia Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no były emowskie ale trochawo podziurawione :icon_question: zobaczymy moze uda sie je reanimować a jak nie to coś się innego znajdzie... :rolleyes: jak bedzie gotowa to zapodam zdjecia z pewnoscia .. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No nie powiem ładna i podoba mi się wykonanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi