Tytus Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Jeśli to ty jesteś Tytus na avatarze to dziwię ci się że mówisz że to drogo. W końcu to ma zabezpieczać twój nie tani motocykl. Chyba łatwiej wydac 700 na alarm niż kupowac kolejny sprzęt. AC też nie wykupujesz?:) pisze ze troche drogo w porownaniu do innych alarmow! Najtanszy alarm mozna miec juz od 200zl a za 500 juz calkiem calkiem niezly. Wiec 700 zl to dosc drogo za "nieorginalny" alarm - podstawowy bez bajerow, chyba ze czegos nie wiem :D Co do AC chyba nie musze odpowiadac... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Fox to dobra marka - robią bardzo trwałe i stabilne alarmy. Jedyną ich wadą jest to, że są dość popularne i co z tego wynika - "rozpracowane". Moim skromnym zdaniem firmowy alarm można kupic, ale bardzo szybko należy go nieco "ulepszyć". PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 No to ja siw wypowiem :) co jak co ale to moja dzialkaChcesz dobry alarm , odezwij sie na prv , niebedzies placic 700zl !! jak w cenie ok polowe mniejszej mozesz miec cos zajebi... :D Kazdy imo daje sie obejsc :D kwestia czasu , zabawy no i zeczywiscie ingerencja w program... Jesli chesz montowac odciecie , mozesz i 10 jesli sa osobne niebeda sie gryzly.Jesli ingerujesz w elektronike sprzegajac kilka ukladow , o to uwazaj bo mozesz porobic sobie jaja :DA i jeszcze cos !! zaraz zaczna sie dyskusje , ktos mnie z**bie itp itd.N?AJWIEKSZYM GLUPSTWEM JEST MONTAZ ALARMU U AUTORYZOWANEGO DEALERA , w autoryzowanym serwisie itp .Oni tam wszystko robia identycznie , wszystko jest laczone kablami koloru jak w schemacie producent. Jesli to do celow ubezpieczalni przy zakupie- to zyczywiscie trza, Pozatym oni to robia z tego powodu ze latwiej wtedy usunac usterke, trudno sie dziwic jak mamy 200 pojazdow i kazdy ianczej zrobiony , do kazdego jest zrobiona osobna teczka - to by trza bylo hangar na materialy :DOstatnio obchodzilem alarm w sam Fi.. Se... montowany w serwisie F.. alarm dobry cheetah zajelo mi to ok.10 min. Zaznaczam ze robilem to lajtowo!! nieznalem rozmieszczenia elementow , syrena wylaczona po 25sek! z wlasnym zasilaniem.Wiec jaki problem by mial zlodziej !!!Jak ja zakladam instalacje alarmowa to naprawde trudno sie polapac co i jak odciac aby dzialal silnik . Wiadomo wszystko da sie obejsc!!Ale ja jestem zdania jak chcecie sensownie zabezpiczyc pojazd , dogadac sie niech ierobia tego seryjnie , samemu(jak ktos potrafi) lub przypiac sie lancuchami do moto :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 N?AJWIEKSZYM GLUPSTWEM JEST MONTAZ ALARMU U AUTORYZOWANEGO DEALERA Ja na pewno Cię nie zjebię - alarmy które sam zkładam poddaje dość gruntownym modyfikacjom. Jedną z pierwszych czynności jest wywalenie oryginalnych wiązek i zastąpienie ich jednobarwnymi przewodami. Mogłbym tu podać przepis na 99% Skód Felicji bo miejsce, w którym umieszczane są centralki jest przewidywalne i schematyczne. Ostatnio wymyśliłem jeszcze inny sposób utrudniania życia złodziejom ale o tym sza... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 14 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2005 Ja na pewno Cię nie zjebię - alarmy które sam zkładam poddaje dość gruntownym modyfikacjom. Jedną z pierwszych czynności jest wywalenie oryginalnych wiązek i zastąpienie ich jednobarwnymi przewodami. JEden porzadny :)A z tymi przewodami to podstawa!!:DNiezdradzaj , ja tez mam tajemnice !!!A akurat wlasnie to kiedy uratuje 4kolka lub 2 :DTak 3maj :arrow: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2005 To skoro sa tutaj spece od alarmow-to mam pytanko odnosnie alarmow MAT.Sa one wcale nie najtansze,a jak sprawdzaja sie w praktyce?moze mieliscie juz z nimi do czynienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 MAT - obudowy i syreny tylko tyle co sie z nimi bawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi