Skocz do zawartości

suzuki ts 50 xkm-jak to odblokować????

pawelsz_enduro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, nie wiecie może jak jest zablokowany suzuki ts 50 xkm z 1991 roku bo gdy pytałem sie w serwisie suzuki (PolandPosition) to powiedzieli mi że trzeba założyć dysze i iglice. No to je od nich zamówiłem i założyłem. Lecz po założeniu nie odczułem przyrostu mocy a pozatym jakoś dziwnie skakały obroty silnika.Kazali mi wyregulować gaźnik ale to nic nie dało, tłumik mam opróżniny końcówka tak samo.

PROSZE O POMOC!!!!

moze zalozone jest jakies ku*estwo w silniku na skrzyni choc watpie aby sobie tyle trudu zadawali .

tłumik mam opróżniny końcówka tak samo.

ale oproznione bebechy ?? z tego co wiem czesta operacja jest zalozenie tzw KRYZY ktora zmniejsza srednice wydechu i tym samym obniza moc. to ku*estwo jest montowane w miejscu gdzie uklad wydechowy laczy sie z cylindrem. moze wlasnie to miales na mysli ale nie bylem pewny i napisalem.

a gaznik dokladnie sprawdzales czy czasami nie ma tam jakiejs blaszki ktora zmniejsza przelot mieszanki do cylindra. chyba dawniej w samochodach takie patenty na docieraniu robili a po okresie docierania sie to zdejmowalo. moze taki wynalazek tam wepchali ??

na tym sie koncza moje pomysly....

moze poprostu masz zarżnięty silnik? pierscienie przepuszczaja i nie ma takiej komprechy :lol: albo moze masz jakis kolegow na 125 lub wiecej i myslisz ze twoj moto jest zablokowany a to jest jego max? no chyba ze masz zablokowany do 45km/h :| zartuje oczywiscie :D

albo poprostu oddaj go do tego serwisu suzuki niech oni go odblokują, tzn "wyregulują gaznik" jak to ujeli, nie wiem cos kombinuj

pzdr

• 6 miesięcy temu...