pawelsz_enduro Opublikowano 8 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2005 Mam pytanie, nie wiecie może jak jest zablokowany suzuki ts 50 xkm z 1991 roku bo gdy pytałem sie w serwisie suzuki (PolandPosition) to powiedzieli mi że trzeba założyć dysze i iglice. No to je od nich zamówiłem i założyłem. Lecz po założeniu nie odczułem przyrostu mocy a pozatym jakoś dziwnie skakały obroty silnika.Kazali mi wyregulować gaźnik ale to nic nie dało, tłumik mam opróżniny końcówka tak samo.PROSZE O POMOC!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebub Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 moze zalozone jest jakies ku*estwo w silniku na skrzyni choc watpie aby sobie tyle trudu zadawali .tłumik mam opróżniny końcówka tak samo. ale oproznione bebechy ?? z tego co wiem czesta operacja jest zalozenie tzw KRYZY ktora zmniejsza srednice wydechu i tym samym obniza moc. to ku*estwo jest montowane w miejscu gdzie uklad wydechowy laczy sie z cylindrem. moze wlasnie to miales na mysli ale nie bylem pewny i napisalem.a gaznik dokladnie sprawdzales czy czasami nie ma tam jakiejs blaszki ktora zmniejsza przelot mieszanki do cylindra. chyba dawniej w samochodach takie patenty na docieraniu robili a po okresie docierania sie to zdejmowalo. moze taki wynalazek tam wepchali ??na tym sie koncza moje pomysly.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsz_enduro Opublikowano 15 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2005 Sorki że tak późno, tłumik był opróżniany na środku kolanka (dyfuzora) ponieważ zostało przecięte i wyjęlem z niego kryze i zaspawałem. a co do gaźnika to nie ma w nim żadnej blaszki... Pozdro i dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 moze poprostu masz zarżnięty silnik? pierscienie przepuszczaja i nie ma takiej komprechy :lol: albo moze masz jakis kolegow na 125 lub wiecej i myslisz ze twoj moto jest zablokowany a to jest jego max? no chyba ze masz zablokowany do 45km/h :| zartuje oczywiscie :D albo poprostu oddaj go do tego serwisu suzuki niech oni go odblokują, tzn "wyregulują gaznik" jak to ujeli, nie wiem cos kombinujpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 blokada jest na module zaplonowym zdejmuje ja serwis za ok 150 zeta Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi