Skocz do zawartości

Jaki bak do Ogara200

szymus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś tydzień temu zostałem posiadaczem kolejnego w mojej karierze motocyklowej Ogara 200. Prace nad SHL zakończyłem już dawno i już myślałem ze ta zimę przesiedzę bezowocnie przy komputerze a tu załatwiłem sobie Ogara z papierami za nie duze pieniądze. Ogar jest na chodzie już nim jeździłem (silnik rakieta :banghead: ) ale jego stan wizualny pozostawia wiele do życzenia. Największym problemem jest bak jest on znacznie wgnieciony rzec juz nie do naprawienia. Więc skoro i tak mam kupować bak to wcale nie musi być to bak od Ogara (oryginalny bak w ogóle mi się nie podoba). I teraz zwracam się do was z pytaniem bak od jakiego innego motocykla według was pasował by do tego motoroweru. Widziałem już ogara z bakiem od MZ nie źle wyglądało co wy na to. Może ktoś z was ma zdięcia ogarów z innymi bakami i mógł by je tu zamieścić.

w motorowerze tym mam zamiar przeprowadzić jeszcze następujące zmiany (napiszcie co o nich sądzicie):

-chce zamontować większą lampę (mam już jedną na oku)

-obrotomierz i prędkościomierz zamontować podobnie jak jest zamontowany w MZ

-wypolerować silnik i niektóre elementy aluminiowe

-zamontować kierunkowskazy (o ile mi sie to uda)

-cały motocykl chce na nowo polakierować

Piszcie, co wy o tym całym przedsięwzięciu sadzicie.

Mam lampę od (może to śmiesznie zabrzmi) motopompy strażackiej :banghead: ma dość fajny kształt i chyba jej użyje oczywiście jeśli uda mu sie ją odpowiednio przystosować. Mam jeszcze lampę od wsk125 ale ona mi się nie podoba. Bak od jawy350 jest nie co za wielki.

Poeksperymentuj z bakiem od wsk-i 125

Jak to kiedyś jeden chłop powiedział "niedo się". Posiadam bak od wsk z okrągłym wytłoczeniem na boku prubowałem go dostocować do ramy ogara i mimo usilnych prób nie udało sie zamontowanie tego baku. Zaczynam zastanawiac sie nad bakiem od cz175 ale gdzie ja coś takiego znajde a na motobazar jechac nie zamierzam tylko po bak.