Skocz do zawartości

zmiany w MZ

belzebub
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Do własnie, dobrze ze dodałes WŁASCICIELOWI.

Bo ja juz teraz bez zdjecia moge powiedziec ze mi sie nie podoba bo nie podaba mi sie pomysl w ogóle z CIECIEM ramy a co dopiero SPAWIANIU i PODNOSZENIU do góry Dupy motocykla, normalnie zygam mi sie chcialo jak widzialem SIMSONY w INTERNETOWYM KLUBiE SIMSONOW, a ty teraz Ecie pocieles, masakra, no ale to włascicielowi ma sie podobac!

Pozdro! :D

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

strasznie to ciemne :D

mógłbyś tu wrzuciś jakieś jaśniejsze bo z chęcią oglądne

może troche póżno to pisze ale miałem w etz 150 wygięte rurki pod siedzeniem i dodatkowo amortyzatory były podniesione o jakieś 3-4 cm (dokręcany pręt ze śrubami :) ) i musze przyznać że po zamontowaniu opony 120 z pieknym bieżnikiem wyglądało to cudownie. Jedyny minys był taki że po pewnym czasie (około 4-5 lat :mrgreen: ) amoy zaczeły sie sypać tzn. chwytając za środek można było nimi ruszać w przód i tył (na około 3cm) ale nawet to nieprzeszkadzało w jeżdzie i motor zachowywał sie dobrze.

Czekam na fotki :D

Gość joserodo

Wygląda to jak składak. Bak jest ok, ale nie pasuje do reszty, rażą zwłaszcza te "kwadratowe" boczki, w ogóle tam nie pasuja, no i to siodło, wisi tak jakby w powietrzu. Jakbys postarał sie zgrać reszte z bakiem to nawet by to jakoś wyglądało

joserodo zgadzam sie z Toba w pelni jesli chodzi o te kwadratowe boczki ale tymczasowo nie mam koncepcji co z tym zrobic bo przeciez nie bede ich poprawial szpachlą ...

chociaz z drugiej strony... :twisted:

w sumie jak zepsuje to na allegro kupie za grosze :D

najpierw mam pomysl aby je wymalowac na taki sam odcien czerwonego jak ma bak bo to takze jest razace wg mnie.

ale raczej bede pracowal nad tym w marcu albo pozniej bo teraz to mi chyba palce poodpadaja w tym zimnie :mrgreen:

Jachu postaram sie wrzucic jasniejsze foty w weekend jak zalatwie lepsza cyfrowke a te robilem cyfrowka ktora nie miala lampy blyskowej ( taka mala popierdulka za 100 zl :) )

Wszystko ok Belzebub, tyko zastanawioaja mnie 2 sprawy :) Gdzie podziałes swiatła tylne i kierunki, oraz z jakiego moto wyszperałeś ten bak? :D na fotki Ftep czeka wiernie az mu sie Megabajty palą :mrgreen:

wiec odpowiadam krzychu.

swiatla i kierunki narazie nie sa zamontowane poniewaz jestem w trakcie szukania jakiejs zmyślnej lampy do tylu oraz musze zakupic komplet jakichs mini kierunkow.

chyba sie ze mna zgodzisz ze typowa MZtowska lampa do tylu tutaj za dobrze by nie wygladala...

o ile mi wiadomo ten bak pochodzi od KAWY GPZ 900 oczywiscie z tych pierwszych rocznikow bo nastepne nosza juz przydomek NINJA a to raczej z ninjy nie jest :mrgreen:

100% pewnosci nie mam bo gosc od ktorego kupowalem sam nie byl pewny do konca ale z wstepnych moich ustalen wynika ze to najprawdopodobniej z GPZ . W sumie moze dlatego tak malo zaplacilem (bo gosc sie nie znal) zaledwie 50 zl za bak i siedzenie :D :)

Heh

Tanizna za taka kase tez bym brał :( No wiadomo ze by nie pasowała lampa. Np Luk w swoim bolidzie załozył lampe z WSki jakiejs o ile pamiętam :) taką małą. Ja musze moje moto postawic na srodku garazu i sie dobrze w nie wpatrzec, czy aby czegoś nie zmienic jego Linii :D chyba sobie zdejme owiewkę i jakiś czas pośmigam bez owiewki w nowym sezonie, ale jak bede zdjecia cykał to zrobi i foty z owiewka i bez dla zainteresowanych. Ciekawe skąd wytrzasniesz jakies boczki bo Eta z natury dość kanciasta jest 250tka a tu nagle obły Bak od japońca :) no ale kombinuj, moze coś podpasujesz a jak nie , to choc zeby malowanie było podobne jak na baku na tych puszkach bocznych.

Pozdro :mrgreen:

Krzych_Olsztyn 8)

Ja mam ETZ 250...została kiedyś uderzona...jak sie na nia patrzy jest prosta...koła nie zostawiają 2-óch śladów a mimo to na zakrecie wole nią nie przekraczać 50 km/h bo objawy sa dosyc dziwne....mianowicie znosi ją jak rumuńskiej produkcji latawiec...pomysłu nie odradzam ale tylko w przypadku gdy jak wczesniej coniektórzy wspomnieli masz dobrego fachowca z konkretnie wyposazonym warsztatem i sprawnym kalkulatorem do odpowiednich obliczeń!

Więc zastanów się dobrze czy takowego gościa znasz.

Pozdraviam

wiec tak Mo$ue .

o ile dobrze sie orientuje to nie przeczytales wszystkich postow gdyz w jednym pisze ze motocykl jest juz przerobiony.

juz na nim jezdzilem bo wczoraj bylo slonce wiec ubralem sie cieplo i na MZZZZ.

na prostej zlapalem 110 km a w zakrecie mialem 90 i nie odczulem zadnego niepokojacego zachowania motocykla. juz ja bylem bardziej zaniepokojony bo mi jajka zmarzly hehe.

chcialbym dodac iz jasniejsze fotki mojego motocykla znajduja sie na serwerze u Krzycha.

Hmm nie wiem zbytnio czy by sobie poradził z TYMI boczkami, bo są z jakiegos stopu Aluminium i wątpię aby sobie poradził z ich przeróbka, no ale zawsze mozna coś podebrać od innego moto, ewentualnie wyczarować spawarka i blacha nierdzewką, tylko czy jest sens sie w to bawic ? no ale choć lakier zrób na boczkach kolorystycznie podebrany pod Bak i bedzie juz nieźle Pozdro

PS fotki sa i czekaja na oblookanie przez Ludzi na Ftepku 8)