Skocz do zawartości

Sportster 883 brak biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Świeżak jak coś, z góry przepraszam. 

Sportster 883 2005 r przebieg 30.000 km.Wyprawa na przegląd ,pozytywnie 🙂 ,myślę polatam wkoło komina a tu kiszka,....1..2...i koniec., biegów brak. Ważnym elementem jest to że motocykl 4 sezony stał bez wymiany oleju,..nie mogłem zadbać długo mnie nie było 😉. Oleje wymienione. Dodam że pare lat temu tak przez chwile miał i się unormował. Teraz zdarzyło się że też zadziałały przez chwilę wszystkie 5 biegów.  Wygląda jakby się pogniewał bo nosiłem się z zamiarem sprzedania. Może ktoś z Szanownego grona poradził mi, i czy poważny to problem. Za bardzo w moimi rejonie nie ma speców od harley-davidson. Z góry dziękuję i sorki jak coś źle zrobiłem tu.,ale to moje pierwsze forum. Jak pisałem troszkę mnie nie było. 

Witam.  

Może źle się trochę wyraziłem, nie mogłem wbić po dwójce kolejnych biegów. W sobotę cały dzień walczyłem i co zauważyłem że na zimnym jest ok.Postanowilem trochę pogrzebać, choć nie znam się za bardzo. Poczytałem trochę tutaj ,i przejrzałem parę filmików. Postanowiłem wyregulować sprzęgło i naciągnąć linkę sprzegła. Olej w sprzęgle zawsze był ten sam formuła, teraz dałem taki jak do silnika Liqui moly 20W-50. Zrobiłem 25 km i narazie jest ok,biegi wskakują jak malowane,myślę że nawet dużo ciszej. Choć do końca nie jestem pewien co było przyczyną wychodzi na to że regulacja sprzegła pomogła. Polatam kilka dni i zobaczę.