remiq Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Kupiłem parę miesięcy temu Yamahę YS 125 2018 r. Mam z nią mały problem. Gdy jest zimna, czasami pali mi po dłuższym kręcenie za 2-3 razem. W czasie tego kręcenia czasami wyskakuje mi check. SD Prog mówi, że to błąd P1601. Nie mam dokumentacji serwisowej do tego modelu. W MT błąd P1601 jest to błąd stopki bocznej. Oczywiście wymieniłem ją na nową, oryginalną dla świętego spokoju, ale to oczywiście nic nie dało. Na ciepło zapala bez problemu. Raz w czasie jazdy mi przydechła na na parę sekund. Czy ktoś coś wie? Proszę o pomoc. Boję się nią gdzieś dalej jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Wymieniłeś stopkę czy czujnik tej stopki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2025 Czujnik oczywiście. Rozłączyłem wszstkie wtyczki w osprzęcie i popsikałem WD40. Może to być cewka zapłonowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Cewka rzadko się psuje. Sprawdź wyłącznik zapłonu i stacyjkę. Przy tej drugiej czasem połączenia lutowane lubią pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq Opublikowano 4 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2025 OK. Rozbiorę i sprawdzę. Nie mam wyłącznika zapłonu w tym modelu, to będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2025 Rozebrałem. Stacyjka jest zanitowana i nie da się jej zdemontować. Dostęp punktów lutowniczych na szczęście jest jako taki bez demontażu. Przelutowałem i będę testować. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi