remiq Opublikowano Czwartek o 06:49 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:49 Kupiłem parę miesięcy temu Yamahę YS 125 2018 r. Mam z nią mały problem. Gdy jest zimna, czasami pali mi po dłuższym kręcenie za 2-3 razem. W czasie tego kręcenia czasami wyskakuje mi check. SD Prog mówi, że to błąd P1601. Nie mam dokumentacji serwisowej do tego modelu. W MT błąd P1601 jest to błąd stopki bocznej. Oczywiście wymieniłem ją na nową, oryginalną dla świętego spokoju, ale to oczywiście nic nie dało. Na ciepło zapala bez problemu. Raz w czasie jazdy mi przydechła na na parę sekund. Czy ktoś coś wie? Proszę o pomoc. Boję się nią gdzieś dalej jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano Czwartek o 14:28 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:28 Wymieniłeś stopkę czy czujnik tej stopki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq Opublikowano Czwartek o 19:42 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:42 Czujnik oczywiście. Rozłączyłem wszstkie wtyczki w osprzęcie i popsikałem WD40. Może to być cewka zapłonowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano Piątek o 03:40 Udostępnij Opublikowano Piątek o 03:40 Cewka rzadko się psuje. Sprawdź wyłącznik zapłonu i stacyjkę. Przy tej drugiej czasem połączenia lutowane lubią pękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiq Opublikowano Piątek o 15:04 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:04 OK. Rozbiorę i sprawdzę. Nie mam wyłącznika zapłonu w tym modelu, to będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi