Grzegorz K Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 Witam.Mam Yamahę XS 750 SE.Jest to 3-cylindrowy czoperek napędzany wałem. Problemem jest wyciek oleju z odpowietrznika na obudowie przekładni tylnej.Stan oleju sprawdziłem jest ok.Może ktoś wie jak się wyciąga ten odpowietrznik.Czy on jest tam wkręcany czy wciśnięty.PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 9 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2004 Nie znam tej konstrukcji więc nic konkretnego nie napiszę, ale możemy pokombinować. Powiedz tylko czy odpowietrznik jest plastikowy czy metalowy i czy ma jakiś "uchwyt" do klucza. Olej cieknie bezpośrednio z odpowietrznika czy pomiedzy nim a obudową? Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz K Opublikowano 10 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Witam.Odpowietrznik jest metalowy.Takie same mają Virago.Próbowałem go podważyć dwoma wkrętakami ale nie idzie.Nie ma też wybrania na klucz.Może trzeba zdjąć koło i dobrać się do niego od środka obudowy.PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Może odezwie sie jakis uzytkownik podobnego motocykla......?Skoro nie ma uchwytu na klucz to albo jest wciśniety na oring, lub może na inny specyfik uszczelniający , może klej?(tak jak niektóre śruby, korki itp)Nie będę zgadywac bo nie znam tej konstrukcji.Pzdr Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 W przypadku yamahy nie trzeba zgadywać - na stronie http://parts.yamaha-motor.com/ wybierasz motocykl i oglądasz baaardzo dokładne rysunki części - może wtedy zobaczysz jak ta cześć wygląda od du..y strony i dowiesz się jak ją wyjąć.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi