Gigit Opublikowano 11 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2024 Chciałem zabezpieczyć chociaż odrobinę swój jednoślad. Zakupiłem alarm, jakiś chiński wynalazek. Instrukcja mało czytelna, więc może ktoś z was ma już praktykę w montażu tego wynalazku. Moto to ktm Duke 125, a alarm to two way v208. Może mi ktoś wyjaśnić gdzie podłączyć kable:Niebieski - to rozruch rozrusznika, tam jest przekaźnik z czterema przesadami, nie wiem pod który się podpiąć.Różowy -?Szary -?Wrzucam zdjęcia poglądowe. Sugerowałem się schematem DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 12 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2024 Niebieski blokuje rozrusznik a szary i różowy odcinają zapłon. Wypadałoby sprawdzić układ na stole przed podłączeniem do motocykla. Trzeba zmierzyć czy po zasileniu układu i rozblokowaniu alarmu podanie napięcia na pomarańczowy powoduje pojawienie się napięcia na niebieskim, oraz czy czy na szarym pojawia się napięcie, czy może należy połączyć różowy z czerwonym by na szarym było napięcie. chodzi o sprawdzenie czy przekaznik wewnątrz alarmu odcinający zapłon jest połączony z plusem zasilania, czy nie. Jeśli wszystko działa poprawnie można podłączyć to do motocykla. Bardzo duże znaczenie ma staranność podlączenia i układania przewodów, ponieważ błędy w tym zakresie mogą spowodować poważne usterki motocykla z pożarem włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi