Skocz do zawartości

Gażnik 251

Gość sopel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam wileki problem robiłem kape w mojej MZ251 i i pali o wiele za dużo i wydmuchało mi zimering od strony zapłonu i wycieka duża ilość mieszanki ,motor sie muli podejrzewam że to gażnik jak kupiłem zestaw naprawczy to zauwarzyłem że 3 dysze tego samego gwitu mają różne srednice otworów wcześniej tego nie zauwarzyłem mogłem żle powkrecać motor dostaje za dużo paliwa i wybuch pod tłokiem dlatego wydmuchuje zimering .może tak być? BO JA NAPRAWDE NIE WIEM

wybuch pod tłokiem dlatego wydmuchuje zimering

no staaaaaaary.... :mrgreen: zapytaj sam siebie, czy to jest wogole mozliwe... swieca jest nad, a nie pod... sprawdz lepiej zaplon, droznosc kanalow przelotowych w cylindrze i wstaw dobry simmer na wal, najlepiej polski, czarny, cena okolo 2-3 zeta

lepiej dorwij gdzies schemat gaznika, bo tak to ci nie wytlumacze, gdzie ktora jest

dysze:

glowna: 120-135

ssanie: 110

jalowe: 30-45

dokladnych nie pamietam, ale pamietam, ze eksperymentowalem w tych wlasnie zakresach... :mrgreen:

Sorry że się wpierdzielam w parade ale mam propśbe też z gaźnikiem. Chdozi mi o regulację dysz (wiem że ta mała ma mieć chyba 1,5 czy 2,5 obrotu właśnie pewien nie jestem) a ta druga to zielonego pojęcia nie mam :?: :?: :?: :?: Chciałem troche usprawnić i nie wyszło :P :P :P

Aha druga sprawa to ten ZESTAW NAPRAWCZY :?: :?: :?: Co to kurde jest na kemocie chyba na stronce internetowej widziałem.

pozdro :mrgreen:

ta mala srubka ustalany jest sklad mieszanki biegu jalowego. wkrecamy ja do oporu i wykrecamy o 2,5 obrotu. jest to tak zwane polozenie wyjsciowe. nastepnie sruba wieksza (bo jest to sruba) ustawiamy obroty biegu jalowego na rozgrzanym silniku i wlaczonych swiatlach, na poziomie 1200-1500 (wkrecamy - mniejsze obroty, wykrecamy - wieksze). nastepnie wracamy do malej srubki i krecimy np. w prawo - jezeli obroty rosna, to je obnizamy, i krecimy dalej mala srubka, tak dlugo, az obroty zaczna spadac. wowczas wracamy do polozenia, gdzie byly wieksze. jezeli na poczatku zaczniemy krecic w prawo i obroty zaczna spadac, to znaczy, ze musimy krecic w lewo i robic to samo co wyzej napisalem, tyle ze w lewo dla malej srubki :mrgreen: