Marass1991 Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Witam czy ktoś może rozbierał zbiornik przy 800SS '04? Chodzi mi o wyciągnięcie wkładki całej z góry by móc dostać się do pompy paliwa i moc rękę włożyć do zbiornika. Odkręciłem wszystkie śróbki które tam są ale pierścień nadal siedzi w zbiorniku i nie mam pojęcia czy to jest może wkładne czy też może odkręcane. Próbowałem na różne sposoby ale żaden nie działa a niechce na siłę nic bo zbiornik nie jest tani 😄 dzięki z góry za info jakie kolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Po odkreceniu wlewu z klapka, pod spodem masz wewnetrzny pierscien, ktory jest przykrecony takimi schowanym malenkimi imbusami. Odkrecales je? jesli nie, to sprobuj odkrecic i powinno zejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marass1991 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Wszystko odkręciłem i nadal siedzi ten wewnętrzny pierścień jak i zewnętrzny. Wydaje mi się po obserwacjach i po tym jak się zachowuje po próbie wyjścia że to musi być wklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 wykręciłeś te wewnętrzne, poziome srubki imbusowe? Jesli tak, to musisz szarpnąć do góry, bo samo nie zejdzie. Wlew wchodzi bardzo pasownie i ma oring, który mógł sie z czasem lekko przywulkanizować do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marass1991 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Tak imbusy wszystkie wykręciłem i gdy próbuję wyciągnąć całą wkładkę to z jednej strony się unosi bo widać a z drugiej trzyma, też tak sądziłem że mogło się coś zwylkanizować, bądź też mógł być już rozbierany wlew ponieważ gdy sprawdzę od środka to czuć jak by klej. Sądzę że ktoś lekko mógł posmarować (chyba że to fabryczny) bądź też metalowy oring trzyma ponieważ też jest ale od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) szarpnij mocno, ale z czuciem bo od spodu są przymocowane dwa węzyki. Sprobuj przekręcić prawo-lewo... Musi zejsc - tam jest tylko gumowy o-ring... Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Worriot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marass1991 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Ok dziękuję za informację i wskazówki 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi