NWXDD Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Witam Mam pytanie czy do ogara 200 można dorobić kierunkowskazy ? Jak tak to co trzeba by było zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 11 godzin temu, NWXDD napisał: Jak tak to co trzeba by było zakupić ? najpierw prąd żeby to zasilić 😉 tam prądnica daje 20 wat ( i to jak jest nowa ) 15 z tego pobiera żarówka przednia , 5 tył to skąd chciałbyś jeszcze wygospodarować kolejny prąd na kierunkowskazy ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NWXDD Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 myślałem by akumulator dorzucić 42 minuty temu, kiler napisał: najpierw prąd żeby to zasilić 😉 tam prądnica daje 20 wat ( i to jak jest nowa ) 15 z tego pobiera żarówka przednia , 5 tył to skąd chciałbyś jeszcze wygospodarować kolejny prąd na kierunkowskazy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 a czym go będziesz ładował jak światła zabierają cały prąd ?? Kiedy ja miałem Ogara nie trzeba było świateł więc miałem zrobione ładowanie 🙂 A jeśli co jakiś czas będziesz go po prostu doładowywał prostownikiem to wystarczy włącznik kierunkowskazów , przerywacz , trochę kabli no i oczywiście same migacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NWXDD Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 @kiler a jaki polecasz akumulator I mam prośbę jakbyś mógł mi podlinkować dokładnie to co trzeba kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 kolego ja ogara miałem na przełomie lat 80/90 😉 więc jeśli chodzi o aku to mam niewielkie rozeznanie 😉 A linkować nie mam co . mamy takie samo allegro i taki sam internet i tak samo mozesz sobie poszukać Musisz określić czy chcesz migacze diodowe czy na żarówki W zależności od tego jakie wybierzesz szukasz przerywacza (do ledów lub zwykły ) przełącznik nie mam pojęcia czy da się kupić uniwersalny (30 lat temu był a teraz to nie wiem 😉 ) Jeśli nie będzie uniwersalnych to trzeba coś tam zaadaptować z istniejących i tyle . nie zapomnij tylko że warto zabezpieczyć obwód bezpiecznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NWXDD Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 znalazłem taki schemat i powiesz mi gdzie w tym dać najlepiej bezpiecznik i jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 jak najbliżej aku a jaki to zależy czy będą ledy czy żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NWXDD Opublikowano 12 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 raczej ledowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 to 5A w zupełności wystarczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NWXDD Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi