Gość dr.Big Opublikowano 8 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2004 Mam pytanie, jakie tloki najlepiej zalozyc do MW 750? Chodzi mi o kompletne rozwiazanie, cena nie jest najwazniejsza. Chodzi o niezawodnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 Polecam tłoki PF 126p + tulejowanie+planowanie głowicy.Taki zestaw powinien przeżyć wał korbowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurcys Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 poszedłem kiedyś do sklepu z częściami do Fiata ze swoim tłokiem od Urala. stego co pamiętam to wymiar od sworznia do denka tłoka był różny od uralowskiego. Jedynie tłok od bisa jest podobny lecz o dwa mm większą średnicę i trochę mało zostaje ścianki cylindra.Badam sprawę tłoków już od jakiegoś czasu i wniosek jest jeden tylko orginał z Irbitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jerzy Opublikowano 16 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2004 Ja u siebie założyłem oryginały na 2 szlif i 3 lata jest OKpolecam to rozwišzaniea można to kupic u Skwarki, bo jest facet naprawdę pewnypozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukas Opublikowano 18 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2004 Właśnie, kumplowi w K750 kończą się cylindry :mrgreen: silnik niema już takiej mocy i wogle, to jest ostatni szlif. Niektórzy doradzają mu wymianę cylindrów na mniej zużyte.I pytanie: czy można rozwiercić te cylindry i kilka mm i wsadzić od jakiegoś samochodu?Wyjdzie chyba taniej niż tulejowanie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 19 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2004 Ja u siebie założyłem oryginały na 2 szlif i 3 lata jest OK polecam to rozwišzanie a można to kupic u Skwarki, bo jest facet naprawdę pewny pozdrawiam J Ostatnio miałem w rękach tłoki obecnie produkowane. Po zmierzeniu okazało się że jeden jest zowalizowany nie z tych stron co trzeba. ;) maluchowskie mają mniejszą średnicę oraz cieńszy sworzeń.W cylindry wstawia się tuleje, prawdziwe żeliwne a nie rzepy :) , do tego planowanie głowicy i heja :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 21 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2004 W sumie chodzilo mi o jakies najbardziej zblizone do orginalu(lub orginalne). Nie chce za bardzo przerabiac i zmieniac moto, w koncu nie jest to moze KS 750, ale zawsze zabytek. Chodzi mi o trwale rozwiazanie, ktore nie niesie ze soba znacznych zmian. Cena jest sprawa drugorzedna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi