robak Opublikowano 16 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 Cylinder- 470 PLN to naprawde jest cena netto cylindra? bo z tego co pamiętam to cylinder do yamahy Dt125 kosztuje cos koło 1500 zł(ale moge się mylic). w takim razie nsr nie ma nikasylu, tylko żeliwną powłoke cylindra, tak? bo to dla mnie jest niezrozumiałe, że nowy cylinder kosztuje w granicach 600 zł a regenerowany 700-800. jak to prawda to tylko się cieszyc ;) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 16 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2004 NSR ma NIKASIL!! ja za swój cylinder z tłokiem zapłaciłem 900coś złotych. Moze inni mają inne ceny. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 17 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 Dałeś za tłok z cylindrem 900. A ja dałem 470 za sam cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 17 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2004 Ale już zapłaciłeś? Ja miałem taką historię - najpierw też cena kompletu była ok 650zł, ale okazało sie ze ten typ nie pasuje do naszych NSR - masz silnik taki sam jak ja - więc nie chciałbym, ale chyba bedzie problem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 23 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2004 Wyciągnąłem silnik. Wypłukałem skrzynie korbową. Benzyną. Zaczęło z deka chrzęścic no to popłukałem tak z pięc razy aż zaczeła leciec czysta benzyna (bo leciała brudna ale bez żadnych opiłków czy czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 27 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2004 Ponawiam pytanie. Nie wie ktoś gdzie konkretnie jest ta śruba od oleju?? Na schematach nie ma. W serwisówce pisze tylko że jest i tyle. A gdzie to już nie napisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 5 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2004 Next question. Żeby mieć pewność wziąłem się za rozpołowienie silnika. Jedyną przeszkodą jest jak na razie brak klucza do odkręcenia pewnej śruby :) (fot. obok). Mianowicie tej mocującej sprzęgło. Nie słyszał ktoś może gdzie takowy klucz można dostać bądź jak to cudo się w ogóle nazywa :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 5 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2004 to chyba jeszcze większe problem będziesz miał ze zdjęciem magneta :D widze że jestes na samym początku rozpoławiania więc lepiej jeszcze raz sie nad tym zastanów i może pokaż ten silnik mechanikowi Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 5 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2004 Dokładnie. To już nie romet że sam bez dobrego sprzętu rozłożysz i złożysz... Ja tam daje na wymiane łożysk do warsztatu moto, bo sam to sie nawet boje - chce śmigać a nie płakać że nie umiem złozyć, albo części poginęły :roll: Zastanów sie Boru nad tym... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 6 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 Jush myślałem... A magneto zdjąć to przeca łatwiej jest. Jedna śrub a zwykła plus potem ściągaczem podejść. A swoją drogą w serwisóweczce wszystko jest. A nie wiem Kilu gdzie ty dajesz silnik. Mi rzucili 120 za wyjęcie silnika z ramy... Rozpołowienie to już lepiej nie mówić. Robocizna by mi jakieś 600-700 pln wyszła. Długo myślałem i trudno. Najwyżej zaniose do warsztatu worek częśći :) . A tak tylko przy okazjii. Co ze śrubą :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 magneto zdjąć to przeca łatwiej jest. Jedna śrub a zwykła plus potem ściągaczem podejśćtylko najpierw trzeba miec odpowiedni sciągacz, ja chodziłem i pytałem po warsztatach samochodowych i odpowiedniego do yamahy dt nie mieli a że warsztatów typowo motocyklowych u mnie nie ma to był duży problem, ale w końcu dorobiłem do u tokarza :D Mi rzucili 120 za wyjęcie silnika z ramy... a nie lepiej wyjąc go samemu? nie zajmie Ci to więcej niż godzine czasu. wpadnij do mnie to wyjme go za dwa żywce :D Robocizna by mi jakieś 600-700 pln wyszła. Długo myślałem i trudno. Najwyżej zaniose do warsztatu worek częśći no tak, dolicz do tego pózniej uszczelki idt, a jak przyniesiesz rozłożony silnik to w warsztacie też sie wkurwią bo w puzle chyba nikt bawic sie nie lubi bo to długo trwa więc policzą taką samą stawke co za całą robote, bo robota w warsztacie przeliczana jest najczęsciej na roboczogodzinymoże lepiej podprowadz moto do warsztatu i pokaż silnik dobremu mechanikowi, może zaoszczędzisz sobie roboty i kupy kasy :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 Dokładnie. Wyjmij go samemu - 20minut roboty!! Z tego co sie dowiadywałem za 300zł jest robocizna, dochadzą tylko koszty części na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru Opublikowano 9 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2004 Silnik już wyjąłem. Wiem że to żaden problem. Tyle że gościom w serwisie chodzi o to że oni muszą cały silnik z ramą mieć żeby sprawdzić czy działa, bo dają na to gwarancje. Jescze się zastanowie. A wszstko zależy od tego czy mnie z budy wyp**** :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi