Gość ciectobuc Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 jak w temacie mam pytanko jak i czym poleruje sie elementy stalowe (z nierdzewki) i elementy aluminiowe. Jestem kompletnym laikem wiec prosze o odpowiedzi "lopatologiczne" :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 30 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2004 A pogrzeb w dziale Mechanika Ogólna w starszych postach, niedawno było gadane właśnie o polerkach. Zreszta to temat- bumerang. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 1 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2004 nie mam czasu tam zaglądac czy taka odpowiedż padła , więc napisze że jest środek do polerowania , stali nierdzewnej i chromowanej na bazie jakiejs zasady. poszukam jego nazwy. mozesz w razie czego zapytać na www.salimar.com.plsprzedali mi to razem z "kangurami" do terenówek.wypróbowałem na swoich chromach - wygląda ładnie , ale to jest do małych rysek i bardziej czyści i odświeża , nie wiem jak twoje żelazo - wygląda - chcesz mieć dobrze daj fachowcom - bo sie natyrasz a bez maszyn i tak nie uzyskasz tego efektu końcowego.polerowałem kilka tygodni silnik od WLA więc wiem co to zanczy.na aluminium zastosuj bezbarwny środek do konserwacji powierzchni aluminiowych - zabezpiecza przed utlenianiem.drogi ,ale dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekk Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Zakupujesz kilka gramatur papierów sciernych i trzesz nierówności i "niespodzianki" odlewnicze, najpierw grubym potem jak najdrobniejszym żeby było bez głębokich rys. Jak jush do tego dojdziesz zakup sobie w jakimś markecie budowlanym tarcza na kontówke z żepem i kilka filców na nią. jak jush to masz to bierzesz jeszcze tylko paste polerską (nalepiej zielona w kształcie kredki) i sadzisz na połysk. Pozdrawiam i życze miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi