Marekus1225 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam wszystkich, mam pytanko składam silnik Mt 09 i w ogóle nie miałem pompy wody, kupiłem pompę i okazuje się, że nie pasuje pompa raczej jest z tego silnika myślę że raczej brakuje jakiejś przestawki. Wirnik pasuje, ale nie dekiel nie wiem czy są jakieś dwa rodzaje pomp pomóżcie o co chodzi? Wysyłam zdjęcia jak to wygląda w moim przepadku może ktoś się orientuje, co muszę ewentualnie dokupić i czy to jest dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Porównaj że schematem. Może znajdziesz brakująceą cześć, albo po nr części sprawdź czy masz prawidłową https://yama-sklep.pl/oryginalne-czesci-zamienne/46066/mt09/393015/pompa-wody#spf-viewer Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekus1225 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Ok dzięki za odpowiedź, ale mam ten sam schemat i nic mi nie mówi podobnie wygląda jak by tego brakowało nr, 17 ale to jest oring. Wygląda to tak jak by ta część gdzie idzie oring, Chodzi o to, że wirnik wystaje z silnika o jakieś 5 cm i wygląda to tak jak by brakowało jakieś przystawki do dekla. Prawie jestem pewien, że cała pompa powinna wyglądać tak jak z nr 3 lub 4 a ja mam sam dekiel i wirnik i nie mam pojęcia jak to ogarnąć. Jeśli byś miał jakiś pomysł to daj znać Pompa, którą posiadam i wirnik to na 100% oryginał. Wysyłam fotkę mojego dekla z założonym deklem, ale te fotki znalazłem w sieci wirnik pompy, jaki posiadam i dekiel pompy osobno gdzieś jest jakiś błąd, ale nie mam pojęcie gdzie nr 5 tył dekla pompy taki posiadam i wirnik. Trochę się rozpisałem, ale może ktoś to łatwiej ogarnie, o co po złożeniu pompy tak powinno wyglądać chodzi. jak na fotce pompa plus dekiel taki dekiel alternatora posiadam jak na fotce.😟 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi