Soniacz Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum i przy okazji się z Wami witam 🙂 Aktualnie posiadam Supermoto Romet Crs 125 z silnikiem Baschan 250 chłodzonym cieczą. Otóż moim problemem jest to, że silnik posiada tylko 4 biegi i wsteczny ponieważ to silnik od quada. (Oznaczenie silnika to 167MM) Natomiast posiadam oryginalny silnik od niego i jest to 125cc (Oznaczenie to 154FMI) pionowy, 5-cio biegowy bez wstecznego. I tu rodzi się pytanie, czy ma ktoś wiedzę czy mógłbym przełożyć zębatki i ośki z tego 125cc do 250cc? Silniki wyglądają z zewnątrz identycznie. Nie chciałbym rozbierać silników specjalnie po to żeby zobaczyć czy to będzie pasowało. Każda pomoc mile widziana, pozdrawiam. Tutaj podsyłam zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniacz Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Nie sądzę aby ktokolwiek z tego forum to robił...a długo tu jestem. Jednak Ty możesz być pierwszy. Jeśli silniki wyglądają identycznie to myślę, że cała kompletne choinki będą do przełożenia a nie same zębatki Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniacz Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Dzięki za odpowiedź. To będzie ciężki temat, do tego trzeba cały silnik rozpołwiać. Być może na zimę znajdę sobie wolny wieczór i się zobaczy. Najgorzej jak wyjdzie że nic nie pasuje to będę musiał 2 silniki składać do kupy 😄 no chyba że sprzedam i kupię inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi