nemofish994 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam. Otóż w mojej Yamaszce YZF 450 2012r. dzieje się taka rzecz że jak ją odpalę i już się nagrzeje to na ciepłym nawet po przejażdżce w momencie gdy dodam na postoju gazu, a później puszczę to wylatuje biały dymek. Czego to może być przyczyna? Czy tak ma być? Podkreślam że wcześniej tak niebylo. Niewiem czy to w czymś pomorze, ale moto było umyte i później 2 tygodnie stało, aż do teraz gdzie zrobiłem dwie przejażdżki i zauważyłem ten problem. A i wydech był zatkany specjalnym korkiem podczas mycia więc wody napewno się nie nalało. Proszę o jakieś wskazówki czego to mogą być przyczyny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Wybiera papieża Może dymić na jasny kolor gdy spala wodę lub olej, jak spala olej to śmierdzi, jak spala wodę to ubywa płynu w chłodnicy. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemofish994 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Bo niektórzy mi mówią że to może być coś przez spaliny że skarpla się i para powstaje coś takiego dokładnie tego nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Sprawdz poziom plynu chlodniczego Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemofish994 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Też obstawiam tą opcję że pompa wody może przepuszczać. Dzisiaj zerknę i dam znać Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez nemofish994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Jak coś ma przepuszczać to UPG a nie pompa wody 😛 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemofish994 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Czyli? Co to UPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Uszczelka pod głowicą. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemofish994 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedzi. Sprawdzę wasze teorie i najwyżej dam znać jak będę miał jeszcze jakieś pytania:) Po przejażdżce odkręciłem korek od chłodnicy i płyn się pieni, a na odpalonym wypluwa także raczej uszczelka pod głowicą. Dzięki wszystkim za pomoc👍 Pozdrawiam🙂 Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez nemofish994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi