Radoslav Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Witam. Mam do sprzedania wyjątkowy motocykl w wyjątkowym stanie. Yamaha XJ 700 Maxim wersja chłodzona powietrzem z rynku amerykańskiego, produkowana tylko w latach '85-'86. Jak widać na zdjęciach jest to niewielki chopper przypominający bryłą Virago lecz z pancernym rzędowym silnikiem o mocy 86 KM. W porównaniu do Virago i innych chopperów z tamtych lat to istna wścieklizna. Motocykl w moich rękach od 10-ciu lat. Dwa lata temu przeszedł duży remont. Zaczęło się od konieczności rozpołowienia silnika, gdyż sprzęgło rozrusznika zaczęło przepuszczać i były problemy z odpaleniem. Jak już rozebrałem silnik to robiłem co tylko się kwalifikowało, więc po kolei:- cały silnik wyszkiełkowany, pokrywa zaworów pomalowana proszkowo.- wymienione łożyska skrzyni biegów i wszystkie uszczelniacze- wymienione łożyska wałka atakującego w dyfrze- wymienione ślizgi łańcucha rozrządu- remont głowicy, planowanie, dotarcie zaworów, wymiana uszczelniaczy zaworowych- wymiana łańcucha prądnicy- wymienione pierścienie tłokowe- silnik złożony na nowych uszczelkach- remont gaźników, dokładne czyszczenie, szkiełkowanie, uszczelnienie osi przepustnic, filtry stożkowe i dopasowane do nich dysze, synchronizacja i regulacja.- rama wypiaskowana i pomalowana proszkowo- dekle silnika i golenie wypolerowane na lustro- przewody hamulcowe w stalowym oplocie- przewody przy kierownicy w stalowym oplocie- kilkuletni akumulator Yuasa w pełni sprawny, pali od strzała,Pewnie coś pominąłem, ale mam pełną dokumentację zdjęciową z remontu.Założone akcesoryjne wydechy dzięki którym silnik ryczy pięknym basem, ale dzięki db-killerom dźwięk nie jest irytująco głośny i bez problemu przechodzi przegląd. Oczywiście można wyjąć ale wtedy słychać z kilku kilometrów :)Z dodatków zamontowane też spacerówki i bagażnik z kwasówki własnej roboty, oparcie i wskaźnik temperatury oleju.Oczywiście można wrócić do oryginału jak ktoś chce, mam oryginalne stopki i oryginalny airbox z filtrem K&N.Z uwagi na nakład pracy i wkład pieniężny cena taka a nie inna, zapraszam do oględzin i negocjacji. Link do ogłoszenia:https://www.olx.pl/oferta/yamaha-xj-700-maxim-CID5-IDvg60i.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts