ptyś Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 CześćPacjent Road King z 2007Mam problem z hamulcem tylnym a dokładnie z pompą hamulcową . Po odpowietrzeniu hamulca , po jakimś czasie pedał opada i nie hamuje . Wymieniłem zestaw naprawczy i też nic nie dało. Dalej te same objawy. Założyłem pompę hamulcową kolegi z identycznego motocykla i dalej te same objawy. Nie wiem co robić dalej.Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Czy aby na pewno dobrze odpowietrzone? bo z tego co opisujesz to mam wątpliwości. Odpowietrzasz każde łączenie po kolei od pompy na zacisku kończąc? Jaką metodą odpowietrzasz? A uszczelki nowe pod oczka i śruby dałeś? Przeserwisować tylny zacisk, wymienić przewody hamulcowe i uszczelki na śrubach. Jak wypchniesz tłoczki może się okazać, że ruda szmata jest w zaawansowanym stosunku z tłoczkami (leci płyn z zacisku? ) W gnieździe odpowietrznika jest czysto?Wymiana zestawu w pompie nie daje gwarancji sukcesu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyś Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 zacisk jest po serwisie, sprawdzony .Podkładki wymienione na nowe . Gniazdo odpowietrznika czyste . Z tego co piszesz wychodzi , że trzeba wymienić przewody hamulcowe.Czy aby na pewno dobrze odpowietrzone? bo z tego co opisujesz to mam wątpliwości. Odpowietrzasz każde łączenie po kolei od pompy na zacisku kończąc? Jaką metodą odpowietrzasz? A uszczelki nowe pod oczka i śruby dałeś? Przeserwisować tylny zacisk, wymienić przewody hamulcowe i uszczelki na śrubach. Jak wypchniesz tłoczki może się okazać, że ruda szmata jest w zaawansowanym stosunku z tłoczkami (leci płyn z zacisku? ) W gnieździe odpowietrznika jest czysto?Wymiana zestawu w pompie nie daje gwarancji sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi