markustech79 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie czy w modelu F4i 2002r jest fabrycznie sonda lambda. Pytam bo mam też F4i sport 2002r i w niej jest sonda. Miał bym jeszcze pytanko jaką funkcje pełni, a jeżeli powinna być ta sonda to w jakich sytuacjach się ją demontuje ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tak jest sonda.Tutaj masz zestaw do eliminowania,tylko po co zmiana wydechu ?Cytat"Brak sondy lub jej wykręcenie skutkować będzie nieprawidlową praca komputerasterującego. Prawdopodobnie przełaczy się w stan awaryjny .Jeśli chcesz wymienić wydech to powinieneś zamiast sondy podpiać tzw.emulator sondy lambda. https://www.ebay.com/itm/Oxygen-lambda-o2-sensor-eliminator-kit-Honda-CBR-600-F4i-F4-01-07-/253623988374Film dla Ciebie jeżeli już usuwasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markustech79 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedz, tą drugą kupiłem bez sondy. Wydech akcesoryjny ale początek wyglądał jak oryginał (łączenie z kolektorem przy sondzie) i dlatego się zastanawiałem. Rozebrałem ją do naga i restauruję, a złożyć chcę po japońsku. Ale jeśli inżynierowie policzyli że ma być to chyba powinna być przecież jeśli zakładamy nawet całkowity przelot w tłumiku to przecież nie ma problemu wsadzić tam sondy. Na chłopski rozum wystarczy wspawać tulejkę z gwintem i po sprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tak jest,tam można wspawać tuleje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi