mopet Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Witam Koledzy, Zgodnie z tematem, wracałem dziś z pracy skuterem Honda S Wing 125 4T, 2007r, rozpędziłem się do około 110km/h (prędkość max z górki), po czym skuter zgasł i nie chce odpalić.Po przekręceniu zapłonu słychać przekaźniki itp, rozrusznik kręci ale w ogóle nie łapie,na desce nic nie mruga .Od czego rozpocząć przegląd, co mogło się uszkodzić ? Z góry dziękuję za podpowiedź. PozdrawiamUpdate -sprawdziłem świece, jest iskra-świeca mokra od paliwa -przyłożyłem palec aby sprawdzić ''kompresję'', dmucha, ale czy odpowiednio :( -sprawdziłem filtr powietrza, Dalej bez efektu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aroon77 Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Może świeca skoro mokra, albo przewody wysokiego napięcia, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopet Posted June 22, 2018 Author Share Posted June 22, 2018 Może świeca skoro mokra, albo przewody wysokiego napięcia,Sprawdzałem, jest iskra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mopet Posted June 26, 2018 Author Share Posted June 26, 2018 Sprawdzałem, jest iskra. Czy mogę prosić doświadczonych kolegów o ewentualne wskazówki ? Dziś zmierzyłem kompresję - 8 bar, dodatkowo zauważyłem brak oleju na miarce . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts