mopet Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam Koledzy, Zgodnie z tematem, wracałem dziś z pracy skuterem Honda S Wing 125 4T, 2007r, rozpędziłem się do około 110km/h (prędkość max z górki), po czym skuter zgasł i nie chce odpalić.Po przekręceniu zapłonu słychać przekaźniki itp, rozrusznik kręci ale w ogóle nie łapie,na desce nic nie mruga .Od czego rozpocząć przegląd, co mogło się uszkodzić ? Z góry dziękuję za podpowiedź. PozdrawiamUpdate -sprawdziłem świece, jest iskra-świeca mokra od paliwa -przyłożyłem palec aby sprawdzić ''kompresję'', dmucha, ale czy odpowiednio :( -sprawdziłem filtr powietrza, Dalej bez efektu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aroon77 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Może świeca skoro mokra, albo przewody wysokiego napięcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopet Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Może świeca skoro mokra, albo przewody wysokiego napięcia,Sprawdzałem, jest iskra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopet Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Sprawdzałem, jest iskra. Czy mogę prosić doświadczonych kolegów o ewentualne wskazówki ? Dziś zmierzyłem kompresję - 8 bar, dodatkowo zauważyłem brak oleju na miarce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi