omen282 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Witam wszystkich czy to normalne że w goldasach stuka wał ? Problem jest w zasadzie wtedy kiedy po zredukowaniu np. dojeżdzając do skrzyżowania - redukcja na dwójkę obroty ok-1500 w gas a tu łomot. Moto przeszło remont w tą zimę - panewki wymienione zostały na " najgrubsze " ( niebieskie). Łomot wału przed i po remoncie jest prawie taki sam, na zimnym silniku jest ok, jak się rozgrzeje - jest jak jest. Olej 20w50. Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam wrażenie że pomimo ustawienia gażników na wakumetrach troszkę nierówno pracuje ( jakby kuleje). Może jakieś podpowiedzi czego szukać bo już mi się pomysły kończą. Może jest jakiś fachowiec od takich wiekowych sprzętów w okolicy Białegostoku? Dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi