krzysioz Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ci się nie liczą ....... są zagranicąBylem w Ladakh w roku 2014 . Ludzie tzw ladakhi znacznie roznia sie od ludnosci pozoztalej czesci Indi , gdzie pracowalem przez 6 lat . Sa przyjazni i zdaja sobie sprawe ,ze turystyka to ich jedyna szanas . Poza tym sa buddystami . Monsun raczej tam prawie nie dociera - zatrzymuje sie na wysokich Himalajach . Teren bardzo suchuy i opady sporadyczne. Trzeba pamietac ,ze obowiazuje prawo , wg ktorego nie mozna poruszac sie motocyklami spoza prowincjio wiec czlowiek skazany jest na Leh , gdzie akurat ceny sa najwyzsze.Zazdroszcze koledze ,ze w tak mlodym wieku ma szanse na takie wyprawy . Mam kilka map i przewodnik ( ten akurat raczej trekingowy) moge pozyczyc . mam nadzieje jeszcze pojechac - z 10 dni motocykl w ramach aklimatyzacji a potem trecking z zaliczeniem Stok Kangri wysokość 6153m.n.p.m - jeden chyba z nielicznych szesciotysiecznikow nie wymagajacych wspinaczkowego skilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77390 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Fajna wyprawa.My startujemy 7 lipca z Warszawy a 9 mamy już zacząć jazdę motocyklami. Jedziemy 4 osobowym składem i start mamy w Srinagar (Kaszmir). Dlaczego stamtąd a no dlatego że bardzo chcieliśmy zobaczyć Kaszmir i ponoć droga z Srinagar do Leh jest całkiem inna.Jeśli chodzi o monsun to akurat w tamtych okolicach nie ma co się go bać -rogi z tego co zgłębiałem temat otwierają dopiero od ok. początku maja a zamykają ok. końca września - takie info można znaleźć choć wiadomo że mogą być otwarte szybciej a zamknięte później. Jeśli chodzi o koszty to jak kupowaliśmy bilety z dużym wyprzedzeniem i wyszły nas jakieś ok. 2300 na osobe wszystkie, czyli:Warszawa - Delhi - WarszawaDelhi - Srinagar - DelhiDelhi - Jaipur - Delhi (bo po wyprawie motocyklowej jedziemy jeszcze na tydzień do Jaiupur, Agry Pozdro i życzę powodzenia może się uda spotkać. Mój profil na FB https://www.facebook.com/przemek.pa.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 W tej chwili wszystko rozbija się o termin bo większość jest za sierpniem. Dopinamy grupę więc to ostatnia szansa aby dołączyć. Kochani, decyzja czy krócej czy dłużej?Opcja 9-10 dni 995 EuroOpcja 14-15 dni 1195 Euro Cena zawiera 1. Transfer z i na lotnisko w Leh2. Zakwaterowanie w hotelach, pensjonatach, campach wraz ze śniadaniami i obiadokolacjami3. Wynajęcie motocykli Royal Einfield 500 wraz z paliwem 4. Części zamienne do motocykli (lusterka i inne drobne części eksploatacyjne)5. Obecność mechanika na trasie6. Pojazd serwisowy, który przewozi bagaże uczestników 7. Opieka wykwalifikowanego przewodnika8. Rafting9. Podatki i pozwolenia niezbędne do przejazdu na proponowanej trasieCena nie zawiera 1. Biletów lotniczych2. Ubezpieczeń podróżnych3. Zwyczajowych napiwków dla serwisantów i przewodnika 4. Biletów wstępu do świątyń (część jest bezpłatna, a niektóre za opłatą)5. Napojów alkoholowych i wszelkich innych wydatków nieujętych powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Jak bez alkoholu, to nie jade. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Jak bez alkoholu, to nie jade. specjalnie dla Ciebie coś mocniejszego znajdziemy na bezcłówce :) Poza tym nie ma problemu z zakupem piwka na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) Grupa już się szykuje do wyprawy :)Last call aby dołączyć. Termin 8-19.08.2018 + dla chętnych zwiedzanie Indii przed lub po wyjeździe. spotkanie informacyjne w Warszawie w najbliższy czwartek 29.06. Zapraszam niezdecydowanych. Piszcie priv bo na forum nie zaglądam codziennie, a wiadomości mi się wyświetlają Edytowane 25 Czerwca 2018 przez Kate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi