chico Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 witamSamochód rodziców póki co ojciec nie chce słyszeć o zmianie samochodu ale sądzę że za kilka miesięcy zmięknie, póki co jest problem.samochód muli, swego czasu poszarpywał i odzwyskiwał moc, był na sprawdzeniu pompy wtryskowej ustawienia etc i wszystko gitarra, następnie trafił do mechanika na codzień pracującego w serwisie BMW, sądząc po ilości samochodów na podwórku i ich roczników musi mu ufać soporo ludzi, obstawił EGR. Byłem o krok od kupna oryginału z ASO ale chciałem mieć 100% pewności a im więcej czytąłme na necie tym więcej wątpliwości. Ściągnąłem rurę idąca do egr i rzeczywiście niby EGR nie pracuje, ja dodawałem gazu mechanik patrzył ale... zajechałem do innego serwisu specjalizującej się w tej marce i szef tegoż warsztatu powiedział mi żebym spróbowął odpiąć przepływkę no i samochód zaczął jechać, może nie ma 100% mocy ale tak naprawdę już nie pamiętam jak było jak jeździł dobrze, w każdym razie jeździ o niebo lepiej. Podpięcie pod kompa - jako że jeździłem z odpiętą przepływką - pokazało błąd przepływki potem już nic aczkolwiek dalej auto kuleje i szarpie, wartości też jakieś przekracza ale po podpięciu nic nie spada z ów wartości(?). Teraz pytanie, jako że przepływka kosztuje po dużych zniżkach 700pln a ni chce pakować na ślepo czy to nie może być np elektrozawór który odpowiada też za pracę egr? czy może jednak egr? niby wszyscy znają się na marce u których byłem a każdy co innego gada. Dodam jeszcze że turbina też sprawdzona , w poniedziąłek jade spróbować przeczyścić przepływkę oraz żobaczyć moze gdzies nieszczelność w dolocie. Będę wdzięczny za sugestie.ps nie mam skąd od kogo podmienić przepływki żeby sprawdzić.peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 EGR nie ma nic wspolnego z objawami jakie opisales, a przeplywomierz tak.Byles na sprawdzeniu pompy wtryskowej, a raczej sterownika na niej, bo to on odpowiadalby za takie hece, turbina ma troche inne objawy. Ze 25 lat wstecz mialem przypadek gdzie mialem podobny problem z 524 td. Po sprawdzeniu wszystkiego okzalo sie ze jeden z 3 komputerow jest walniety, w tamtych czasach nowy kosztowal 7 czy 9 tys a naprawa wyszla okolo tysiaka. Wtedy tylko jeden w Pl to naprawial, w Piasecznie czy okolicach byl zakalad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Bana za muchę dostaniesz :icon_mrgreen: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 He Monter ja tez reka machnalem przed moinitorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 A ja do żony mówię, że już wiosna bo te cholerstwa się budzą. TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dziękuje za sugestie, EGR nie dawał mi spokoju więc pod domem sobie podmieniłem i rzeczywiście nic nie dało, swój wyczyściłem i wsadziłem, sprawdziłem podciśnienia. Spróbuje wyczyścić jeszcze ten przepływomierz, zapewne skończy się na zamówieniu nowego bo jest nikła szansa że to pomoże ale nic mnie to nie kosztuje. Co do muchy sam o mało laptopa nie rozwaliłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi