Skocz do zawartości

Trial

bols2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

swego czasu, nasze miasteczko (Niepołomice) miało ambicje stać się rajem dla całego Krakowa jeżeli chodzi o rajdy enduro, cross, itp (dla samochodów terenowych i motorów) to bardzo ciekaw historia - były kilka razy organizowane rajdy itp ale nie o tym miałem pisać... :P, do rzeczy w tych zamierzchłych czasach powstał blisko centrum miasta wyrąbisty hmmm, nie wiem jak się to fachowo nazywa, coś w rodzaju wielkiej przeszkody z drewna, bali itp, jakby wieża na którą można było jiechać z każdej strony po różnych pochylniach, rampach ... cała konstrukacja budowana była przez robotników i zawodników trialowych, nie pamiętam już kto to był, ale ponoć same polskie sławy tego sportu (można by to jakoś zweryfikować pewnie). Cała konstrukcja wielkością przypominała domek jednorodzinny :P.

... jeżeli ktoś nie widział tych gości w akcji to nie ma pojęcia o czym sie tu pisze choć by nie wiem jak tłumaczyć. Pierwszego dnia kiedy jeździli, siedziałem i patrzyłem i patrzyłem ... po kilku godzinach zamknąłem szczękę, poszedłem coś zjeść i wróciłem sprawdzić czy jakiś maruder nie ćwiczy jeszcze czasem ( i tak kilka dni).

Pierwszy raz w życiu widziałem jak koleś wyskakuje na 2 metrową ścianę prawie z miejsca, ... a o trikach typu zeskoki z obrotami, jazda na przednim kole (po tej wieży :D ... szacunek dla trialowców :P