Gość jacoppo Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 swego czasu, nasze miasteczko (Niepołomice) miało ambicje stać się rajem dla całego Krakowa jeżeli chodzi o rajdy enduro, cross, itp (dla samochodów terenowych i motorów) to bardzo ciekaw historia - były kilka razy organizowane rajdy itp ale nie o tym miałem pisać... :P, do rzeczy w tych zamierzchłych czasach powstał blisko centrum miasta wyrąbisty hmmm, nie wiem jak się to fachowo nazywa, coś w rodzaju wielkiej przeszkody z drewna, bali itp, jakby wieża na którą można było jiechać z każdej strony po różnych pochylniach, rampach ... cała konstrukacja budowana była przez robotników i zawodników trialowych, nie pamiętam już kto to był, ale ponoć same polskie sławy tego sportu (można by to jakoś zweryfikować pewnie). Cała konstrukcja wielkością przypominała domek jednorodzinny :P. ... jeżeli ktoś nie widział tych gości w akcji to nie ma pojęcia o czym sie tu pisze choć by nie wiem jak tłumaczyć. Pierwszego dnia kiedy jeździli, siedziałem i patrzyłem i patrzyłem ... po kilku godzinach zamknąłem szczękę, poszedłem coś zjeść i wróciłem sprawdzić czy jakiś maruder nie ćwiczy jeszcze czasem ( i tak kilka dni). Pierwszy raz w życiu widziałem jak koleś wyskakuje na 2 metrową ścianę prawie z miejsca, ... a o trikach typu zeskoki z obrotami, jazda na przednim kole (po tej wieży :D ... szacunek dla trialowców :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 21 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Ej nie wiecie moze gdzie takie zawodu sa organizowane na podkarpaciu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2004 Bols2 praktycznie wszytkie zawody tzn terminaż z miejscami gdzie będą rozgrywane znajdziesz na http://www.pzm.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi