Marta_a Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Hej! Wiem, że bez zaglądania do silnika to jak "wróżenie z fusów", ale może ktoś z Was miał podobnie i mnie pokieruje. Od tygodnia słyszę terkotanie/stukanie słyszalne jako wyższy dźwięk niż dźwięk silnika - tylko na rozgrzanym silniku. Słyszalne zarówno podczas jazdy (niezależnie czy zwalniam czy przyspieszam czy zmieniam biegi), ale również podczas stania, na luzie.Dźwięk do ściągnięcia tutaj:https://www.easypaste.org/file/0XwdTLpG/20170719.001.m4a?lang=pl Dochodzi raczej z górnej pokrywy. Wymieniony został łańcuszek rozrządu, zawory wyregulowane, więc to nie to. Mechanik nie oceni bez zaglądania do silnika, ale martwię się - czy to coś pilnego i już mam go zostawiać do rozebrania (a koszt może przekroczyć koszt motocykla...) czy mogę na razie jeździć. Nie chcę zatrzeć silnika. Będę wdzięczna za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Hej! Wiem, że bez zaglądania do silnika to jak "wróżenie z fusów", ale może ktoś z Was miał podobnie i mnie pokieruje. Od tygodnia słyszę terkotanie/stukanie słyszalne jako wyższy dźwięk niż dźwięk silnika - tylko na rozgrzanym silniku. Słyszalne zarówno podczas jazdy (niezależnie czy zwalniam czy przyspieszam czy zmieniam biegi), ale również podczas stania, na luzie.Dźwięk do ściągnięcia tutaj: https://www.easypaste.org/file/0XwdTLpG/20170719.001.m4a?lang=pl Dochodzi raczej z górnej pokrywy. Wymieniony został łańcuszek rozrządu, zawory wyregulowane, więc to nie to. Mechanik nie oceni bez zaglądania do silnika, ale martwię się - czy to coś pilnego i już mam go zostawiać do rozebrania (a koszt może przekroczyć koszt motocykla...) czy mogę na razie jeździć. Nie chcę zatrzeć silnika. Będę wdzięczna za pomoc :) Ćwierka jak ptaszki o poranku, nie jest to nieszczelność na kolektorze?Albo może się przyciera na wałku ;) Edytowane 25 Lipca 2017 przez Arczi919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta_a Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Ćwierka jak ptaszki o poranku, nie jest to nieszczelność na kolektorze?Albo może się przyciera na wałku ;) Bardziej stuka/klekoce niż ćwierka ;) Dochodzi zdecydowanie od silnika, no i niezależnie od obrotów, ale tylko na rozgrzanym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi