Borygo985 Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Chce wybrać się w Alpy jakoś w 2-giej połowie lipca, czyli już zaraz. Campingi, czasem motel. Noclegu szukam na bieżąco. Jeśli ktoś chciałby dołączyć to zapraszam. NA koncie mam dwa wypady na Bałkany KLE 500, to będzie moja pierwsza podróż VFR-ką w Alpy. Czy ktoś mógłby poradzić jak się ubrać? Czy nastawiać się na upały i odziać w lekki, typowo letni meshowy kombinezon, czy raczej całoroczny?Czy w nocy namiocie jest zimno? Podobnie - śpiwór ultra lekki czy konkretniejszy? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Witaj :)Jak coś to wyjeżdżamy z Konina w sobotę 15.07 do Monachium (przelot na nocleg), a później już dziennie 250-300km po winklach :)Noclegi mamy akurat po rezerwowane na całej trasie. Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borygo985 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Super, dzięki za info. Możesz przesłać trasę? Na jutro pewnie się nie wyrobię ale mógłbym podłączyć gdzieś na trasie. Noclegi ogarnę sobie na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisR1200R Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Chce wybrać się w Alpy jakoś w 2-giej połowie lipca, czyli już zaraz. Campingi, czasem motel. Noclegu szukam na bieżąco. Jeśli ktoś chciałby dołączyć to zapraszam. NA koncie mam dwa wypady na Bałkany KLE 500, to będzie moja pierwsza podróż VFR-ką w Alpy. Czy ktoś mógłby poradzić jak się ubrać? Czy nastawiać się na upały i odziać w lekki, typowo letni meshowy kombinezon, czy raczej całoroczny?Czy w nocy namiocie jest zimno? Podobnie - śpiwór ultra lekki czy konkretniejszy? Dzięki! Cześć,Temperatura w górach zależy od wysokości na jakiej się znajdujesz.Byłem 2 tygodnie temu ,podało pod Bormio było 7* .Zaliczyłem nawet grad ❄️.nad jeziorem Garda bylo 34*.też kąpielówki się przydały :)Tak więc duże różnice temperatur, na powrocie w Polsce od Włocławka 15* C. Zabrałem wszystko włącznie z membranami i się przydało.Szerokości i błekitnego nieba.Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borygo985 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Dzieki za info! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi