ooskaar Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Rok: 2013 Przebieg: 1900mil Witam, 1.Nurtuje pewnie pewna sprawa związana z "check hose" od filtra powietrza. W manualu jest napisane, aby sprawdzić czy nie występuje w nim woda, bądź jakikolwiek brud. W moim przypadku występuje coś w rodzaju złoto-żółtawego "oleju". Dlaczego występuje taka sytuacja, świadczy to o jakichś przeciekach bądź coś podobnego?Jutro mogę podesłać fotkę 2.Po wyregulowaniu sprzęgła według manuala (10-15mm luzu) jak wyczuć moment, w którym sprzęgło trzeba wcisnąć na tyle mocno, aby zmienić bieg bez żadnych obaw, iż sprzęgło było wciśnięte zbyt lekko?ponieważ rozumiem, ze sprzęgła nie trzeba, a raczej nie powinno się dociskać do końca manetki? (Z tego co zrozumiałem z większości filmików)Czy prawidłowy zakres wciśnięcia sprzęgła to będzie moment od początku fricton zone bądź ciut więcej, kiedy motocykl zaczyna jechać z jedynki? Czy kierować się wtedy charakterystycznym dźwiękiem "KLIK" podczas wciskania sprzęgła(występuje w około połowie zakresu -o ile ten dźwięk jest normalny?) po czym zmieniać bieg za pomocą nogi?Ogólnie znam zasadę zmiany biegów, przestudiowałem multum filmików, w tym przypadku chodzi mi konkretnie o sprzęgło. Podejrzewam, że dla niektórych pytania będą się wydawać komiczne, ale każdy kiedyś zaczynał, teraz nadeszła moja kolej:) Dzięki,Pozdro Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 13 Lipca 2017 przez ooskaar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi