motoxj Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, niedawno kupiłem wskaźnik biegów. Mam problem z montażem tego wskaźnika bo nie wiem gdzie znajduje się czujnik luzu w tym motocyklu. Czy ktoś z Was wie gdzie tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoxj Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nie mogę edytować poprzedniego posta więc piszę kolejnego. Udało mi się zlokalizować ten czujnik luzu. Znajduje się onz prawej strony silnika. Aby się do niego dostać trzeba zdjąć boczną plastikową osłonę. Nagrałem filmik na którym go widać, może się kiedyś komuś to przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoG Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 A jaki czujnik zakładasz?Bo jeśli ten co do xj600 do vxujnika luzu to działać nie będzie. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoxj Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Zamontowałem taki licznik z czujnikami i magnesem jak niżej. Przetestowałem to na krótkiej trasie i działa to całkiem fajnie. Zobaczymy co będzie dalej bo wystarczy tylko trochę ruszyć magnes albo te czujniki i już są problemy z pokazywaniem biegów. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez motoxj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi