zygaXX Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Zaplanowalem samotna podroz na Sierpien 2017 pierwszy Plan to wzdluz wybrzeza Europy Zachodniej Niemcy-Holandia-Francja-Hiszpania-Portugalia-Gibraltar-Francja-Wlochy-Slowenia-Austria-Czechy-Polska To pierwsza opcja, Ale czytajac fora,artykuly itp. Zauwazylem ze wiekszosc motocyklistow wybiera Balkany i pomyslalem ze podroz w ta strone moze byc ciekawsza Polska-Slowacja-Wegry-Rumunia-Bulgaria-Turcja-Grecja-Macedonia-Czarnogora i dalej Bosnia, Chorwacja lub na Serbie, Wegry i do domu... Na tej trasie mam obawy co do sytuacji w Turcji... Jesli chodzi o podroze na Motocyklu jestem zupelny swiezak, za soba mam tylko kraj i wypad do DEAle marze o turystyce Motocyklowej juz hoho.... Dlatego kiedys musi byc ten pierwszy raz... Dlaczego samotnie... Hmmm... Swiezak, wiec niechce nikomu przysparzac klopotu itp. Chce sam stawic czola przygodzie i sprawdzic sie... Czy dam rade... Chcialbym porad i sugesti z waszej strony, to moja pierwsza tak duza trasa w obu przypadkach nastawiam sie na spanie po pensjonach i hostelach, i planuje na to okolo 3 tyg. POZDRAWIAM :-) Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez zygaXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Druga opcja ciekawsza Bałkany ja się wybieram 20 czerwca Chorwacja Czarnogóra Albania . Mówią że Turcja bezpieczna ale ja bym tam nie ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Hmmm i chyba wybiore druga opcje tylko kurde sie "cykam" tej Türcji a Jak by sie bylo juz tak blisko bylo to by pasowalo podjechac Do Stambulu. Druga opcja tez i krotsza i Tanja zarazem bo mi tak wychodzi 5-6tys km a ta pierwsza z 9tys km. A i jesli nawet o koszty chodzi to Balkany chyba tansze. Grafik nie napiety na Sierpien to poprostu bede jechal i zobaczymy Co w drodze wyjdzie... A zachodnie wybrzeze w 2018 A Jak jest z placeniem na balkanach? W kazdym Kraju inna waluta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zabierz Kartę i Euro w gotówce tam zawsze wymienisz na ich walutę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Panowie podzielcie sie waszymi opiniami na temat wypraw na Balkany, gadalem teraz ze znajomymi ze ogolnie to fajnie jest Ale trzeba uwazac bo pelno cyganow i ciapatych, ze sami by nie jechali itp. Chcialbym posluchac doswiadczonych moto podroznikow zeby wyrazili swoje opinie na temat podrozowania po balkanachZnajomy mowi to juz lepiej na Europe Zachodnia, ja mu na to ze przeciez tam jest ich kutwa wiecej chyba jak na balkanach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krytek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 tez bede prawdopodobnie jechal sam w czerwcu na balkany i tez troche sie obawiam ale jest wiele relacji samotnych wyjzdow w te rejony wiec trza jechac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 No wlasnie z relacji z netu co pisza to wszystko pozytywnie, jakby sie tak czlowiek bal wszystkiego to by nigdzie z domu nie wychodzil, Ale dobrze jest posluchac kogos doswiadczonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz1150 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Panowie podzielcie sie waszymi opiniami na temat wypraw na Balkany, gadalem teraz ze znajomymi ze ogolnie to fajnie jest Ale trzeba uwazac bo pelno cyganow i ciapatych, ze sami by nie jechali itp. Chcialbym posluchac doswiadczonych moto podroznikow zeby wyrazili swoje opinie na temat podrozowania po balkanachZnajomy mowi to juz lepiej na Europe Zachodnia, ja mu na to ze przeciez tam jest ich kutwa wiecej chyba jak na balkanach... Zjechałem Bałkany kilka razy i żadnych " ciapatych " nie spotkałem ( łysych karków "patriotów" w koszulkach żołnierzy przeklętych też nie :) ) ,a więc się nie obawiaj. Ja jadę zawsze nie tylko podziwiać widoki ,ale także spotkać lokalesi , zjeść coś z ich kuchni . Nigdy nie spotkałem się z ich strony z agresją czy niechęcią , wręcz przeciwne . Zawsze gościnni ,skorzy do pomocy , swoją drogą oni z nas ( turystów) żyją . Drogi w lepszym stanie niż nasze , kwater do wynajęcia jak w Zakopanem , prawie każdy dom na wybrzeżu z pokojami do wynajęcia , płacisz wszędzie ( prawie) kartą lub ew.Euro. Jadę tam po raz n...ty już za tydzień , już prawie spakowany ,już wierzgam nogami :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Super ☺ o to chodzilo :-) gdzie jedziesz dokladnie? dasz radę :-) opisz swoj wyjazd z czerwca Jak wrocisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Super ☺ o to chodzilo :-) gdzie jedziesz dokladnie? Chorwacja to te najciekawsze miejsca te popularne jeziora Dubrownik i gdzie koła poniosą Czarnogóra też gdzie mi się spodoba tam zostane na dzień lub dwa no i Albania to wybrzeżem będę jechał kolega ma tam plan ułożony a ja tylko będę za nim jechał 😂 jakoś to będzie,na 16 dni jedziemy :-) opisz swoj wyjazd z czerwca Jak wrocisz.... Ze mnie marny pisarz ale kamerę zabieram zrobię małą relacje filmiki bez muzyki bo to nie lista przebojów ma być tylko relacja 😋 a jak to wyjdzie to nie wiem 😋 W tej Turcji jakoś się robi nieciekawie oglądam wiadomości to demonstracje jakieś 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No wlasnie widze tez ogladam... Najwyzej odpuszcze sobie wjazd do tego kraju, chyba ze ktos po drodze sie napatoczy niedaleko TR i bedzie jechal to sie zabiore bo razniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 We dwoje to tak może się uspokoi sytuacja do twojego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygaXX Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Tak sobie obliczylem ~6000km - 14-20dni - na paliwko z 500eur - noclegi jedzenie wiadomo jak najtaniej tak myslalem okolo 20-30 dziennieMyslalem o kwaterach za okolo 15-20€ i jedzonko okolo 10€I mysle ze ta wycieczka bedzie mnie kosztowac okolo 1000€ (Plus jakas rezerwa w razie W) Dajcie chlopaki jakies info co do kosztow takich wypraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robon12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Tu ci nie pomogę ja zabieram 1300euro w gotówce i 5tyś zł na karcie myślę że starczy 🤔 I ty jedziesz w sierpniu sezon wakacyjny ceny idą do góry i za kwatery będziesz płacił sam nie wiem nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi