Skocz do zawartości

Skuter po wymiane cylindra na większy gaśnie po wejściu na wyższe obroty.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak jak w temacie.. Byłem szczęśliwym posiadaczem chińskiego skutera Longjia L- EVO 2T... Piszę, że bylem, ponieważ skuterek do 4500km jeździł bez żadnych problemów, nie było problemów z odpalaniem, z jazdą, jeżdżone nim było w różnych warunkach i zawsze dawał radę.. Niestety, człowiek młody, głupi wpadł na pomysł, że wrzuci w niego cylinder 70ccm... Zakupiłem w sieci zestaw cylinder + tłok, moduł sportowy i zdjąłem blokady... I od tego momentu zaczęły się z nim jazdy. Wszystko włożyłem tak jak powinno być, zamontowałem, ustawiłem iglicę tak aby dostawał więcej paliwa, itp.. Po odpaleniu skuterek normalnie chodzi na niskich obrotach, a zaraz po próbie wkręcenia do na wysokie obroty zaczyna nim trząść, spadają obroty, a w rezultacie gaśnie.. Czy ktoś spotkał się z podobnym tematem i jak temu zaradził? Pozdrawiam i LWG! ;)

To są podstawy jeśli wymieniasz cylinder na większy to czeka cię regulacja gaźnika i wymiana dyszy głównej.

A iglice fabrycznie na którym rowku miałeś zapiętą i na którym aktualnie masz?

Edytowane przez kryhol

To są podstawy jeśli wymieniasz cylinder na większy to czeka cię regulacja gaźnika i wymiana dyszy głównej.

Mhm.. Z tego co pamiętam w gaźniku znajdują się 2 lub 3 dysze.. I mnie obowiązywała by wymiana tylko dyszy głównej? Jeżeli tak to jutro skoczę na miasto i zakupię jakąś dyszę główną... Teraz pytania jaka 80,85,90? :)

Sądzę że będziesz miał dwie dysze, ale dysza z wolnych obrotów wiele cie nie interesuje jeśli chodzi normalnie na wolnych.

Optymalne ustawienia iglicy to zazwyczaj 2 lub 3 rowek od góry (jeśli jest ich 5). A co do głównej byś musiał poszukać po googlu w tematach ludzi co taką modyfikacje przerobili lub samemu dobrać kupić kilka stopniowo większych.

Sądzę że będziesz miał dwie dysze, ale dysza z wolnych obrotów wiele cie nie interesuje jeśli chodzi normalnie na wolnych.

Optymalne ustawienia iglicy to zazwyczaj 2 lub 3 rowek od góry (jeśli jest ich 5). A co do głównej byś musiał poszukać po googlu w tematach ludzi co taką modyfikacje przerobili lub samemu dobrać kupić kilka stopniowo większych.

Szczerze powiedziawszy to nie patrzyłem w dyszę ale wydaje mi się, że będzie 70-75 coś koło tego, więc zakupię 80-85-90.. Dysza to nie duży wydatek więc zakupię kilka i będę testował... Dzięki i uważam, że temat do zamknięcia! LWG ;)