mateusz786 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Czołem :biggrin: Trafił do mnie silnik TDM 900 2008r i chciałbym go odpalić na gaźniku (oryginalnie jest na wtryskach). Moje pytanie jest następujące; Czy tam jest zwykły moduł zapłonowy czy może jakiś bardziej skomplikowany sterownik lub komputer? Ponieważ nie wiem czy w ogóle warto inwestować w instalacje do tego silnika. I czy w ogóle ten silnik ma prawo pracować na Gaźniku ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beniamin Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Moduł potrzebny do gaźnikowego tdm "czyta" obroty z wału korbowego, w modelu wtryskowym z wałka rozrządu. Jak to przeskoczysz to jest szansa że silnik może działać na module z 4tx. Przynajmniej ja mam taki odległy plan na swap tego silnika do xtz. Ale jak mój ori piec padnie, a to jakoś nie chce nastąpić.Jakbyś chciał odstąpić silnik za rozsądne pieniądze to może się dogadamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Naposz do mnie na priv. Może jakoś się dogadamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi