Damian535 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam kolegów. Potrzebuje waszej pomocy w podjęciu właściwej decyzji. A więc przez ostatnie kilka lat jeździłem dt 125 lc2 co przy 185 cm i 100kg wagi było lada wyzwaniem 😊 dt zmieniła juz właściciela i jestem na etapie poszukiwań motocykla do 6k i tu moje pytania odnośnie pojemności 125/250 2t rok 2000+ dodam że motocykl będzie użytkowany na wypady w las i podjazdy:1):jeździłem na kx125 02r kolegi i brakowało mi dołu mocowo jak juz weszło na obroty to całkiem spoko i tu moje pytanie czy zmiana napędu by coś pomogło ? 2):nie miałem styczności z 250 2t a z opinią która się spotkałem wnioskuję ze ma lepszy dol a z komentarzy wyczytałem ze śmierć w oczach i pytanie czy jest jakaś ogromną różnica w stosunku do 125? A więc bardziej skłaniam się ku 250 w 2t gdyż do enduro 125 przy mojej wadze nia ma dołu ale czy 250 wypada lepiej ? Wiem że lepiej sprawiło by się enduro lecz fundusze na to narazie nie pozwalają a chce coś młodszego i w miare wyglądającego na sezon lub dwa 😊 dodam że kiedyś jeździłem z tydzień wr 450 i jakoś w wieku 17 lat ogarnialem. Proszę o poradę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Uważam, że przesiadka z dt na yz 125 byłaby bez sensu, lepiej już szukać 250, raczej ogarniesz, chociaż na początku pewnie parę razy się zdziwisz A więc bardziej skłaniam się ku 250 w 2t gdyż do enduro 125 przy mojej wadze nia ma dołu ale czy 250 wypada lepiej ? Wiem że lepiej sprawiło by się enduro lecz fundusze na to narazie nie pozwalają a chce coś młodszego i w miare wyglądającego na sezon lub dwa dodam że kiedyś jeździłem z tydzień wr 450 i jakoś w wieku 17 lat ogarnialem. Proszę o poradę i pozdrawiam.Dobrze, że masz tego świadomość, że enduro byłoby lepsze, zastanów się czy nie lepiej wstrzymać się sezon i to co wrzuciłbyś w serwis yz i paliwo, czyli pewnie z 4-5k dołożyć do budżetu i szukać enduraka, który będzie sprawował się lepiej i może służyć dłużej niż 2 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian535 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Oj sezon bez motorka😀 nie da rady nie mam miesiąc dt a jak koledzy jada przed domem to pierwszy w oknie i z żalem źe nie mogę z nimi 😀 ale pocieszyles mnie ze jednak dam rady na 250 bo 125 ze mną nie jedzie 😂 a mam jeszcze pytanko czy są znaczne różnice w oddawaniu mocy między yz kx cr ? Bo wyczytalem ze yz ma najlepszy dol ale fla nie pro zawodnika jest to odczuwalne ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Chłopie serio? W szesnastoletnich crossach pytasz o różnice w sposobie oddawania mocy? Różnica będzie taka, że najlepiej będzie jeździł ten najmniej zarżnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi