dabek8820 Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Witam jestem posiadaczem od jakiegoś czasu owej hondy. Moto jest oki ale usłyszałem delikatne stuki wiec jako takie pojecie mam do mechaniki nie jest to pierwszy mój motor a wcześniejsze robiłem też sam wiec znalazłem monuala do niej silnik pd03 i teraz tak jak w serwisówce napisali ale mam jeden problem odnośnie tych dekompresorów bo jednego nie mam znaczy nie mam linki i mocowania od deko z kikstartera a poprzedni właściciel zamocował je na trytytke do ramy jakby niby była linka jak to wyregulować bez tej linki bo linka nie problem tylko to mocowanie. a i jeszcze jedno czy reguluje sie je na odpiętych dekompresorach? z góry dzieki i czekam na odpowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Układ dekompresatora nic nie ma do regulacji zaworów. Zakładam, ze układ jest sprawny. To że nie masz linki do kopki to oznacza tylko tyle, że nie działa on jako "automatyczny" przy rozruchu kopniakiem. Zanim ustawisz zawory sprawdź luz na wałkach pośrednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi