Robert2905 Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Witam, kilka dni temu zmieniałem olej w moim Street Triple. Po wymianie i odpaleniu silnika zauważyłem, że w ogóle nie zapala mi się kontrolka ciśnienia oleju, wcześniej tego nie zauważyłem. Przy włączonym zapłonie przed odpaleniem silnika powinna się świecić a u mnie nie zapala się nigdy. Motocykl podłączałem pod komputer, żadnych błędów, przeprowadzałem test wszystkich podzespołów. Teraz pytanie uszkodzony będzie czujnik czy zegary ? Idzie jakoś sprawdzić czujnik miernikiem uniwersalnym ? Edytowane 20 Września 2016 przez Robert2905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Czujnik tak jak masz zgaszone moto i podepniesz miernik na pomiar diód albo tzw. brzęczyk to powinien być zamknięty obwód. Po odpaleniu powinien przerwać obwód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert2905 Opublikowano 20 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Czujnik ma jeden kabel. Wypiąłem wtyczkę jeden przewód miernika przyłożyłem do masy - śruby silnika a drugi do czujnika. Wychodzi, że obwód jest przerwany. Kontrolka nie świeci po włączeniu zapłonu z odpięta wtyczką i również odpalonym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 To masz uwalony czujnik. Włącz zapłon i przyłóż przewód od czujnika do masy to sprawdzisz czy kontrolka jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert2905 Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Po przyłożeniu przewodu od czujnika do masy kontrolka ciśnienia oleju świeci. Nowy czujnik zamówiony. Dzięki za pomoc !! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Proszę bardzo 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi