Shokei Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 E to 500 to w weekend zrobie xd.Dzieki za rady, do zamkniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shokei Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Witam wszystkich chciałem zrobić remont mojej rs 125 totalny ale z twierdziłem że dojedzde do końca sezonu po wymianie tłoka.Kompresje miałem 8 barów, a sprawa ma się tak że cylinder mam na NiCaSilu i nie da się szlifa zrobić.Dodam jeszcze że wcześciejszy właściciel jeździł chyba na miksolu bo aż zawór wydechowy przylepił się do cylindra i pierścionek zje..ło. i stąd kompresja 8 barów.Mieżyłem cylinder i powłoka NiCaSilu u góry cylinda bardziej się wytarła a na dole mniej... ale to są dosłownie 000,1 mm czy coś takiego... ale mieści się to w tłoku czyli kompresja powinna być ok bo i tak tam musi być chyba od 04 do 06 mm przerwy miedzy tłokiem a NiCaSilem czy coś takiego ale mechanik mi powiedział że do końca sezonu nie ma sensu robić generalnego remontu tylko zamówić tłoka i lać dobre oleje i dojezdżę do końca sezonu a w zime generalka.I teraz pytanie zamawiać tłoka meteor za 200 zł czy vertexa za 400 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi