pitersky Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Siema, dzisiaj zabrałem się za wymianę zestawu napędowego w mojej kozie.Chcąc ogarnąć temat zgodnie z tym, co w serwisówce, starałem się posługiwać właściwymi wartościami momentów siły przy dokręcaniu nakrętek/śrub. Serwisówka dla K6/K7 600 wskazuje 93Nm dla nakrętek tylnej zębatki. Zadałem taki moment na kluczu i ukręcałem po kolei szpilkę za szpilką...Nie posiadałem się z wkurwienia.Okazało się, że w US&A wyszedł Service Bulletin, który wskazuje, że moment ten ma być jednak odpowiednio niższy: Tutaj temat z gixxer.com: Konkluzja jest taka, że max moment siły dokręcania nakrętek tylnej zębatki wynosi 60Nm. a tutaj ścieżka do informacji odnośnie rewizji serwisówki:http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/SearchSafetyIssues?start=1&SearchType=DrillDown&type=VEHICLE&year=2006&make=SUZUKI&model=GSX-R600&typenum=1&component_id=0&summary=true&prod_id=216736&PrintVersion=YES Bądźcie czujni, szkoda zabieraka.Apropo, kupię jeden. Pozdr,p Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez pitersky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi