nohaker Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Witam. Kupiłem Yamahę XV 1600 i okazało się że rozsypała się grzałka przy gaźniku. Mechanik twierdzi że mam se darować wymianę bo ona jest zbędna i motor będzie normalnie jeźdźić. Szukałem na różnych forach informacji na ten temat ale bida, nic prawie nie ma. Może ktoś miał już z tym styczność i coś podpowie, z góry dzięki za wszelkie uwagi :-) Do czego ona i czy potrzebna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tplonka Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 zaloguj się na www.yamaha-dragstar.pl tam udzielą Ci odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pierwsze słyszę o tej grzałce. :D W zasadzie do czego ona służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nohaker Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pierwsze słyszę o tej grzałce. :D W zasadzie do czego ona służy? zaloguj się na www.yamaha-dragstar.pl tam udzielą Ci odpowiedzi. Dzięki, spróbuję :-) Pierwsze słyszę o tej grzałce. :D W zasadzie do czego ona służy? Ponoć jest ona tam by sie gaźnik nie oszraniał przy niższych temperaturach, tak mi ktoś napisał. Ja sam jestem zdziwiony co to za ustrojstwo i na forach też mało kto o tym słyszał. Teraz jeżdżę i nic się nie dzieje i sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasmanski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Grzalki (przynajmniej u mnie w Dragstarze 650) sa zalaczane termostatem kiedy temperatura spadnie do +12C i wylaczane, kiedy wzrosnie do okolo +23C.Jak mowi instrukcja: 'In certain markets the carburettors are fitted with electronically operated heaters to prevent icing.'Czyli mamy w dragusi system przeciwoblodzeniowy, jak w samolotach :). Cytuj Zubní plomba je velmi často chybně vyslovována jako „blomba“.Slovo se do češtiny dostalo přes německý výraz Plombe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nohaker Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Grzalki (przynajmniej u mnie w Dragstarze 650) sa zalaczane termostatem kiedy temperatura spadnie do +12C i wylaczane, kiedy wzrosnie do okolo +23C.Jak mowi instrukcja: 'In certain markets the carburettors are fitted with electronically operated heaters to prevent icing.'Czyli mamy w dragusi system przeciwoblodzeniowy, jak w samolotach :). Noo, wreszcie jakiś konkret. Wiec wychodzi na to ze grzałka jednak jest potrzebna. Wielkie dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi