ecik133 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witam Mam 22 Lata, chcę zacząć przygodę z Enduro, Wcześniej miałem styczność z crossami w sumie to moze rok czasu szusowałem amatorsko, większość czasu przebywam za granicą, tam prowadze firmę 'francja' i chcę kupić sobie Enduro prosto z salonu , w Polsce i zabrać go ze sobą. zastanawiam się nad : Ktm 125 EXC VS Husqvarna 125 te 2t tam gdzie mieszkam są tereny pagórkowate i sprzyjające własnie stylem Enduro.. i też asfaltowe wypady do miast i wsi. takie niedzielne i takie w teren i teraz pojawia sie pytanie .... jakie są za i przeciw każdego modelu ? z tego co mogę powiedzieć różnią sie bakiem paliwa husqa ma 11L KTM ma 9,2 L jedynę na co mogę sobie pozwolić to wymianę oleju, zebatek i takich podstawowych czynność, wiadomo "praca" i brak wiedzy, reszta czynności na serwisie. a z tego co trochę się zagłębiłem to enduro nie wymaga tak częstych wymian tłoka, korbowodu etc.. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Witam Mam 22 Lata, chcę zacząć przygodę z Enduro, Wcześniej miałem styczność z crossami w sumie to moze rok czasu szusowałem amatorsko, większość czasu przebywam za granicą, tam prowadze firmę 'francja' i chcę kupić sobie Enduro prosto z salonu , w Polsce i zabrać go ze sobą. zastanawiam się nad : Ktm 125 EXC VS Husqvarna 125 te 2t tam gdzie mieszkam są tereny pagórkowate i sprzyjające własnie stylem Enduro.. i też asfaltowe wypady do miast i wsi. takie niedzielne i takie w teren i teraz pojawia sie pytanie .... jakie są za i przeciw każdego modelu ? z tego co mogę powiedzieć różnią sie bakiem paliwa husqa ma 11L KTM ma 9,2 L jedynę na co mogę sobie pozwolić to wymianę oleju, zebatek i takich podstawowych czynność, wiadomo "praca" i brak wiedzy, reszta czynności na serwisie. a z tego co trochę się zagłębiłem to enduro nie wymaga tak częstych wymian tłoka, korbowodu etc.. Bardzo proszę o pomoc. Jak chcesz kupić nówkę, to najlepiej będzie wybrać się na orange days i sobie zobaczyć. Husqvarna i KTM to praktycznie to samo i bierz co Ci się bardziej podoba. Jesteś pewien że chcesz 125 w 2t? Nie jestem pewien ale w tym roku chyba są sprzedawane bez homologacji i musiałbyś brać model zeszłoroczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecik133 Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Jak chcesz kupić nówkę, to najlepiej będzie wybrać się na orange days i sobie zobaczyć. Husqvarna i KTM to praktycznie to samo i bierz co Ci się bardziej podoba. Jesteś pewien że chcesz 125 w 2t? Nie jestem pewien ale w tym roku chyba są sprzedawane bez homologacji i musiałbyś brać model zeszłorocznyszczerze powiedziawszy. przeglądając fora innych użytkowników, każdemu młodemu i zaczynającemu użytkownikowi Enduro polecany jest silnik 125 2t no i jako że nie mam czasu na zrobienie prawka a2 muszę zakupić 125, po czym jak dojdę do wprawy postaram sie o prawko na a2 i zakup większej maszynki co do homologacji czemu miały by nie mieć ? :( szkoda wielka by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Homologacji miałoby nie być ze względu na niespełnianie norm ekologicznych, gdzieś o tym czytałem chyba w x-cross, ale to info wymaga potwierdzenia, bo mi się tylko o uszy obiło. 125 2t to odpowiednik 250 4t więc i to i to dla dorosłego jest świetne na początek do nauki. Żadne 125 2t, a tym bardziej exc 125 nie spełnia warunków, żeby jeździć tym na prawko b, w dowodzie możesz mieć wpisaną małą moc, ale jeszcze na oczy nie widziałem 125 zablokowanej do tych homologowanym 6 czy 9 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi