Kwasiak Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam posiadam motor yamaha sr 125 2000 rocznik. Mój problem polega na tym że nie mogę sobie poradzić z wyregulowaniem dobrze gaznika. 3 gazniki zmieniałem i problem ciągle jest ten sam. Gaźnik został dobrze wyczyszczony i przedmuchany kręcony śrubami od mieszanki i wolnych obrotów i nic czasem da się ustawić obroty ale albo skaczą albo po rozgrzaniu silnik gaśnie czasem jak się bawię iglica to w ogóle nie da rady ustawić wolnych obrotów. Swieca jest zawsze czarna bez względu jak ustawie gaźnik. Zawory mam ustawione kompresja sprawdzona jest 12 bar także ze bierze olej odpada. Gdzie szukać problemu jak nie gaźnik to od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam posiadam motor yamaha sr 125 2000 rocznik. Mój problem polega na tym że nie mogę sobie poradzić z wyregulowaniem dobrze gaznika. 3 gazniki zmieniałem i problem ciągle jest ten sam. Gaźnik został dobrze wyczyszczony i przedmuchany kręcony śrubami od mieszanki i wolnych obrotów i nic czasem da się ustawić obroty ale albo skaczą albo po rozgrzaniu silnik gaśnie czasem jak się bawię iglica to w ogóle nie da rady ustawić wolnych obrotów. Swieca jest zawsze czarna bez względu jak ustawie gaźnik. Zawory mam ustawione kompresja sprawdzona jest 12 bar także ze bierze olej odpada. Gdzie szukać problemu jak nie gaźnik to od czego zacząć? A jak ostygnie,to zapali ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiak Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 On pali normalnie czy zimny czy ciepły z tym nie ma większego problemu co prawda troszkę gazu muszę dodać i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi