Skocz do zawartości

[S] stelaż i kufry K33 do BMW S1000RR

filipr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam na sprzedaż zestaw, który z S1000RR robi prawdziwego turystyka, czyli niemalże S1000GT :). Ponieważ sprzedaję moto, to ten zestaw też będzie niepotrzebny. Kufry Kappa K33 + stelaż, który wymagał wiele pracy, przymiarek i modyfikacji.
Jeśli ktoś próbował zmierzyć się z tematem kufrów w S1000RR (zwłaszcza 2015), to wie że temat nie jest łatwy. Na rynku dostępne są tylko kufry tekstylne (również usztywniane), ale w sumie żadne nie pasują ponieważ oryginalny wydech jest tak wysoko, że się na nim opierają. Aby do tego dojść kupiłem i sprzedałem dwa zestawy innych kufrów. To co oferuję na sprzedaż to połączenie oryginalnego stelaża od Kappa bodajże od V-stroma przerobionego na potrzeby S1000RR i połączonego ze stelażem od innych kufrów. Pięć punktów mocowania. Zestaw został przetestowany na dwóch trasach w sumie około 1600km i sprawdził się nawet na autostradzie przy około 200 km/h.
W upalny dzień (37 stopni) podczas stania w korku prawy kufer przepalił się i trzeba było zasłonić to miejsce blachą, którą chyba jeszcze lepiej byłoby wymienić na aluminium.
Uzyskałem dzięki temu:
- możliwość zamocowania kufrów sztywnych
- umożliwienie jazdy pasażera (okazało się, że jedne z "gotowych" kufrów tekstylnych mocowane są w miejscu podnóżków pasażera i przez to nie ma gdzie oprzeć stóp.
- brak pasa przez siodło pasażera (drugi rodzaj kufrów tekstylnych), na którym tyłek pasażera się ślizga :)
Kosztowało mnie to wszystko naprawdę sporo czasu, zaangażowania i pieniędzy.
Zestaw ten wyceniam na 1700 PLN i to nie jest nawet suma kosztów 3ch głównych elementów składowych. Pomijam wszystkie prace związane ze spawaniem, cięciem itd.

Niestety nadal nie mam możliwości dodawania zdjęć, więc w razie czego wyślę mailem.

Pozdr.

F.

Edytowane przez filipr