bols2 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Mam yamahe rd 80 nigdy wczesniej niemiałem motorka z obrotomierzem (przynajmniej działającym) przed chwilą czytałem posta na http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.php?t=17514 i w mojej jest podobnie ze czwórka kreci sie tylko do 5-6 tys obrotów a 5 do 5 tys obr.Oprócz tego na róże pisze 80 km/h.Czy to mozliwe ze jest zdławiona :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Jezeli na rurze pisze 80 km/h to chyba podobnie jak w DT80, trzeba zrobić wolny przelot w koncowce tłumika, wywalic flaki z kolanka... ale niewiem jak wyglada wydech w RD takze ci nie powiem co tam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Czyli jest cos w kolanku?Jak to usunąc?W końcuwce tłumiku jest taki gwizdek instalowany tylko śrubokrętem wykręciłem go i zrobiła sie troszke żwawsza myslisz ze tam cos jeszcze jest?Jak sprawdzic czy cos jest w kolanku?jakie flaki,chodzi ci o jakąs np rurke przyspawaną przez cały przelot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Niewiem jak wygląda wydech w RD jeśli jest to coś takiego jak w hondzie MBX to nie mam pojecia jak to zrobić ale jesli jest taki sam jak wydech w DT80 to mniejwiecej moge opisac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Ej ja też nie mam zielonego pojecia jak wygląda w dt 80 ale wydaje mi sie ze chyba podobnie wiec mozesz mi troszke opisac .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2004 w dt wychodzi z cylindra takie pozawijane kolanko, które potem sie rozszeza do takiej grubej kiszki koło baku za którą znów sie zweza do cienkiej rurki, dalej jest koncówka wylotowa.. w czesci 1 na fotce musisz wywalic wszystkie flaki z tego zgrubienia koło baku, trza je rozciąć, wywalic flaki, zaspawać a potem przepalić. w czesci 2 trzeba zrobić wolny przelot, czyli wywalic wszystkie bebechy z końcówki i wsadzić w środek rurke dzirkowana przez całą długość, i dookoła niej napchac waty szklanej (tak jak na schemacie nr dwa). podejzewam ze w rd jest inaczej :( ale heh 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Warto pamiętać, że często ostatnie bieg to poprostu nadbiegi :roll: Moto nie ma siły się na nich wkręcić wyżej. Choć fakt jest faktem- moja MB80 na piątce wkręcała się nawet na czerwone pole, ale to dzięki wypruciu wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 To u mnie tej rurki już nie ma całą ja wykręciłem i nie szła ona przez cały wydech ...Mam jeszcze jedno pytanie czyli jak by odkrecił całe kolanko i sie przejechał to moc powinna byc dużo wieksza :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Odkręcanie całego kolanka nic ci nie da, a w zasadzie powinno pogorszyć osiągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 acha ,ja mam tą rurke nie przez całosc tylko przez kawałek teraz ją odkreciłem (jest lepszy odgłos).A skąd mozna wiedziec czy jest tam cos w kolanku czy nie?Czy oprócz rozspruwania i spawania da rade to jakos zrobic :?:Te jak wy to mówicie "flaki" to jest rurka idąca przez całos kolanka :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 niekoniecznie.. moga być to jakies przegrody, siatka , zwężki, rózne takie wymyslne pierdoły ktore rza wywalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2004 A mam takie pytanie jak bym chciał kupic nowe kolanko w sklepie to było by one zablokowane :?: Kurde poszukuje posiadaczy tego modelu bo strasznie ciekawy jestem gdzie moga byc jeszcze jakies blokady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi