01luki01 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Witam mój samochód to Seat cordoba 1,6 75km ALM z 1998r. A problem polega na tym że samochód nie chce odpalić. Jechałem 2 dni temu i samochód zgasł w trakcie jazdy, nic nie przerywało jechałem normalnie i porostu zgasł. Okazało się że nie ma iskry zmieniłem kopułkę, palec rozdzielacza, cewkę zapłonową, świece i czujnik halla. Iskra jest paliwo na świece podaje a samochód nie odpala i już nie wiem co może być przyczyną. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Jakie mogą być dalsze przyczyny? Co można sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Podłączenie pod diagnozer na początek. Tak to mozemy sobie gdybać.W zasadzie jak masz wszystko to pozostaje za niskie ciśnienie paliwa na listwie (czyli pompka paliwa) albo immo. Sprawdź pompkę na krótko. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01luki01 Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Jutro oddaje kumplowi i będzie szukał ale możliwe że to przez immo bo jak podpinaliśmy pod kompa to pokazało niewłaściwy klucz ale po wykasowaniu już się nie pokazał. Najdziwniejsze jest to że samochód zgasł podczas jazdy bez żadnych oznak że coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Mi tak corsa kiedyś zdechła i okazało się,że padł czujnik prędkości i pozycji wału korbowego.A w cordobie teścia tyle,że 1,4 nie chciała zapalić pomogło wyczyszczenie przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi