Vixa Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) WitajcieMam problem z wodzikiem od linki sprzęgła. Chodzi mi dokładnie o ten element który wystaje z silnika i do niego jest podczepiona linka sprzęgła.Zauważyłem że zaczął robić mi się luz na lince sprzęgła, więc pierwsze co zajrzałem czy przypadkiem linka się nie obluzowała czy coś w tym stylu.Ku mojemu zdziwieniu wodzik ze sprzęgła dosyć sporo wystawał z silnika i luźno lata góra/dół. Gdy włożę go maksymalnie w dół tak jak powinien być to każdę pociągnięcie sprzęgła wysuwa go trochę ku górze i boję się że moje wypaść, dodatkowo od momentu kiedy zaczął wypadać czuć szarpnięcia podczas zmiany biegów jak by sprzęgło nie sklejało do końca.Wiem na podstawie starego motoroweru że powinien się ten element trzymać sztywno na dole i na pewno nie powinien wychodzić sobie luźno w górę.Czy tam powinna być jakaś zawleczka czy coś co trzyma ten element na dole ? Oraz jak się najłatwiej dobrać do tego ?Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Vixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamool Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Źle myślisz. Ten element właśnie wychodzi sobie luźno do góry. Na nim jest tylko taka sprężynka u góry i ona się chyba jakoś o karter zahaczała (nie pamiętam dokładnie) Może masz linkę źle poprowadzoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi